2016. június 29., szerda

Postaláda, avagy dobd be a kérésed!Kedves Penna Olvasó! Újra itt van a Postaláda bejegyzés, amelyhez lehetőséged van megírni a kérésedet. Miről olvasnál szívesen? Melyik az a téma, ami szerinted még nem szerepelt az oldalon és talán másoknak is hasznos információkkal szolgálhat? Dobd be a kérésed ebbe a Postaláda című bejegyzésbe komment formájában és lehet, hogy a következő bejegyzés már a Te kérdésedet fogja körüljárni!


Hozzájárulásod és segítséged előre is köszönöm! :)

6 megjegyzés:

Adalbertina Meszretov írta...

Lehetne egy bejegyzés a Camp NaNoWriMóról, ha már holnap kezdődik :D Tudom, a NaNoWriMóról már volt egy, de a Camp egy kicsit másabb :) Áprilisban vagy júliusban van, és nem 50 000 szót kell elérni, hanem mindenki maga választhatja meg, hogy mennyit. Itt most nem régiókba vagyunk verődve, hanem kabinokba, ahová véletlenszerűen osztanak be minket. Érdekes dolog ausztrálokkal, amerikaiakkal és fokvárosiakkal egy kabinban lenni :D

Szatti írta...

Kedves Adalbertina!

Hallottam erről a kezdeményezésről, csak ezzel az a baj, hogy bár írással kapcsolatos, írói témaként nem lehet feldolgozni. Akit érdekel és érint, az utánanéz az információknak, és ami jár ezzel a dologgal, viszont írás szempontjából nem igazán lehet belőle profitálni. Anno a NaNoWriMo-ról is azért hoztam bejegyzést, hogy egyáltalán értesüljetek itt többen is, hogy van egy ilyen lehetőség, ellenben bővebben nem foglalkoznék a dologgal, mert nem érint egyetlen írói témát sem, mint például hogyan építhető fel egy tartalmas párbeszéd, vagy miképpen írjunk meg egy prológust. Remélem, megérted az okaimat!

De köszönöm a kommented! :)

Nyáplic Zsazsogó írta...

Szia!

Az elején bevallom, hogy nem néztem vissza az összes témát, de érdekelne, hogy a Nagy Regény megírása után mihez kezdhet a kezdő író. Milyen lehetőségei vannak a története sorsának további egyengetésére, ha nem számítjuk azt, hogy folytatásokban közzé adhatja egy blogon.
Nem tudom, ez mennyire számít írói témának, hisz nem magával az írással foglalkozik és, ha volt már ilyen, akkor elnézést :')

üdv, Zsazsi :3

Szatti írta...

Nem volt még ilyen Zsazsi, és tetszik az elgondolás :) Általában azzal foglalkozok én is vagy a legtöbb, hozzám hasonló blogos, hogy miképpen lehet elkezdeni, illetve befejezni egy történetet, valamint hogy mit történik közben... hogy utána mi történik, arról kevés szó esik. Köszönöm a témafelvetésed! :)

Lee Yuju írta...

Szia Szatti!
Én arra lennék kíváncsi, hogyan tudunk egyszerre több szereplőt (nálam ez most 8-9) mozgatni egy történetben, hogy mind kivegye belőle a részét? Az olvasóim panaszkodtak, hogy egyes karaktereim alig jutnak szerephez, szóval szeretném tudni, mit tehetek ennek érdekében. :3
Előre is köszönöm a válaszod! ^^ És ne haragudj, ha volt már ilyen/hasonló téma. >...<

Szatti írta...

Köszönöm, ez is egy nagyon jó téma! Nem baj, ha olyat kértek, ami már esetleg volt, mert egyrészt azért, mert nem várható el, hogy mindig utána nézzetek, volt-e már róla szó, másrészt pedig amiatt is, mert egy-egy témának kimondottan jót tesz, ha visszatérő jelleggel újra szerepel az oldalon, hiszen olykor szükséges egy dologról akár többször, többféle megközelítéssel is beszélni. Amúgy a témafelvetésed még nem szerepelt, úgyhogy köszönöm az ötletet! :)
Mindenképp lesz szó róla!