Itt a tavasz, s egy újabb ötlet - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2011. március 24., csütörtök

Itt a tavasz, s egy újabb ötletHelló minden kedves írótársunknak!

Mint látjátok, a blog hétről hétre mindig fejlődik és próbálunk újabbnál újabb ötlettel előrukkolni számotokra,  hogy szívesen jöjjetek ide és nem utolsó sorban élvezzétek az itt eltöltött időt. E célt szolgálják a gyakorlati feladatok, s az erre beküldött írások, amelyeket nagyra értékelünk, valamint jó látni, hogy mindig vannak hozzászólások, kérések, vélemények a bejegyzéseknél és az üzenőfalon is. A gyakorlati feladatokra visszatérve, ezzel kapcsolatban tudjátok, hogy mindig határidő szerint várjuk a beérkező műveket és ezeket értékelve mindig van egy nyertesünk, akit a legjobbnak ítélve megjutalmazunk egy vendégírói feladattal. De... most ajánlanánk egy  pályázaton kívüli alkotási lehetőséget, ami által mindenkinek esélye lehetne vendégíróskodni nálunk, s melyet a "Penna Galéria - Álmodj és alkoss" névvel illetnénk.(ezt már oldalt meg is találjátok a címkék között) Ebbe a "gyűjteménybe" várnánk minden olyan írást, novellát vagy elbeszélést, amelyek szabad témában és terjedelemben írt történetek lennének, a saját ötleteitekre alapozva, ahol csak a fantáziátok szabna határt. Még egyszer, ezek teljesen függetlenek lennének a gyakorlati feladatoktól, s a lényeg abban lenne, hogy ezáltal még jobban megismerhetnénk benneteket mind mi és az itt jelenlévő írók a blogon, akik talán ezzel kedvet kapnak majd ahhoz, hogy elolvassák a blogotokat is, miután az írásotok lenyűgözte őket. 

S hogyan is zajlana ez az egész?

Amikor éppen alkotni van kedvetek és van ötletetek egy novellára, fogjatok neki. Dolgozzátok ki a részleteket, írjátok végig, és szánjatok rá annyi időt, amennyit csak kell. Mint mondtuk, ez nem megszabott sem terjedelemben, sem határidőben. Ha pedig késznek látjátok a műveteket és szeretnétek nyilvánosságra hozni, hogy mások is elolvashassák, küldjétek el nekünk emailben, mi pedig közzétesszük a blogon az oldalatok címével együtt, mert mint mondtuk, talán lesznek olyan olvasók, akik még többet szeretnének majd tőletek olvasni és kíváncsiak lennének a történeteitekre.:) Az elküldött írásokkal pedig élményt szerezhetnétek azoknak, akik nap mint nap itt olvasnak, gazdagabbak lennének egy izgalmas és érzelmes történettel, s ezáltal megmutathatnátok a tehetségeteket is azoknak, akik még nem ismernek benneteket igazán. De a legfontosabb, hogy ezzel még jobban hozzájárulhatnátok ahhoz, hogy a blog változatos és érdekes legyen minden héten.
A gyakorlati feladathoz még annyit hozzáfűznék, hogy mint tudjátok, nagyon nehéz döntenünk a beérkezett művek között, hiszen sok tehetséges írótól kapunk lenyűgöző és különleges írásokat. Éppen ezért ebben a gyűjteményben közzé tennénk azokat az írásokat, amelyek szó szerinti értelemben nem érnek el helyezést, hiszen csak egy lehet az, akinek a vendégírói posztot adjuk. De, ha több nyertesre is lenne lehetőség, minden bizonnyal megjutalmaznánk őket a második és harmadik helyezéssel. Tehát, itt tennénk közzé ezeket az alkotásokat, hogy más is a csodájára járhasson és részesülhessen az élményben, amelyet nyújt.

Ui.: még annyit a novellákhoz, hogy azért gondoltuk nem komment formájában, hanem inkább bejegyzésben, mert így sokkal szebb és mutatósabb, valamint ezzel adhattok nekik egy kis kinézetet és megjelenést. Vagyis. Ha emailben elkülditek az írást, mellékelhettek hozzá képet, versrészletet, esetleg megadhattok linket is, ha valamilyen zene segített az írásában. Ezeket mind szívesen beletesszük a bejegyzésbe ugyanabban a formában, ahogyan ti beleszerkesztettétek a novellába. Tehát a képeket nem tesszük máshová, mint ahova ti beillesztettétek. Az email pedig, mint tudjátok: irokhaakarok@freemail.hu

Reméljük, hogy érdekesnek találjátok ezt az új ötletet és szívesen részt vesztek majd benne:) ha kérdésetek lenne vele kapcsolatban, írjatok és válaszolunk!:)

3 megjegyzés:

Nocy írta...

Sziasztok!

Nagyon jó ötletnek tartom ezt, és tényleg jó, hogy mindig hoztok valami újat a blogra, és mindig vannak ötleteitek, amivel kicsit kedveltebbé tehetitek azt.
Engem az érdekelne, hogy milyen novellákra gondoltatok? Olyanokra, amiket már közzétettünk/régebben írtuk vagy esetlen olyanokra, amik itt publikálódnának először? :) Saját fantáziavilágúra vagy pedig a valóságban játszódó? Huh, remélem, érthető a kérdésem :D
Várom a következő bejegyzést!

xoxo, Nocy :)

TrixieBelle írta...

Sziasztok!
Szerintem nagyon jó ötlet, szívesen olvasnám mások írásait! :) Szerintem én is küldök bge, amint lesz ihletem! ;)
TrixieBelle

Szatti írta...

Sziasztok!

A novellák lehetnek már elkészült művek is, amelyeket szívesen megosztanátok itt is és nem csak a blogotokon, de olyanok is, amelyek eddig még nem publikálódtak:) hogy Nocy szavaival éljek:) Ezeknek a témája bármi lehet, nem szabjuk meg. A lényeg, hogy ti szeressétek, és élvezzétek megírni, s amikor kész a remekmű, csak küldjétek el emailben, hogy mi is részesülhessünk az élményben:)

Flickr Images