Hogyan hozhattok létre zenelejátszót? - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2011. május 25., szerda

Hogyan hozhattok létre zenelejátszót?

Mivel az üzenőfallal kapcsolatban is volt kérdés, ezért a zenelejátszó létrehozását is leírnám, hátha szüksége van rá valakinek:)

Mint tudjátok, sokáig a mixpod bolt elterjedt blogkörökben, nagyon sokan ezt alkalmazták, hiszen ezt volt a legegyszerűbb megoldani. Viszont, a mixpod sajnos bezárt, már nem elérhető... de ettől függetlenül számtalan zenelejátszó oldal létezik, amelyek alkalmazhatóak a blogon. A leginkább bevált az SCM Music Player, amelynek könnyű a kezelése, szerkesztése és a blogba illesztése is.
1. Amint megnyílik az oldal, a Choose Skin menüpontban különböző színű panelek közül választhatunk. Nincs olyan sok lehetőség, de valamennyire megválaszthatjuk, melyik is illik legjobban az oldalunk színvilágához. Talán a szürke a legáltalánosabb.
2. Következő lépés... az Edit Playlist-re kattintva következhet a zenék belinkelése youtube-ról. Teljesen világos és egyértelmű a dolog. Két listát láthatunk, Song Title és Song Url címmel. Nincs más dolgunk, mint bemásolni az url részbe a kívánt zenéket, majd a title részbe a megfelelő címeket, megnevezéseket. Az Add More Songs lehetőséggel további zenék beillesztésére adhatunk helyet. 
3. Majd következhet az utolsó lépés... a Configure Setting menüpontban beállíthatunk további funkciókat, mint az Auto Play, azaz az automatikus lejátszás minden egyes oldalbetöltésnél (ezt annyira nem ajánlatos pipálni, sokakat zavarni szokott az állandóan elinduló zene), Shuffle Playback, mely szerint keverhetjük a zenéket és nem abban a sorrendben játssza le, ahogyan belinkeltünk az előző lépésnél, valamint módosíthatjuk a hangerőt is. A Placement of Player Bar feliratnál választhatunk Top vagy Bottom lehetőségek között. Itt adhatjuk meg, hogy az oldalon felül avagy alul jelenlen meg a zenelejátszó panel. A Show Playlist by Default lehetőséggel pedig az oldalon maga a lista is megjelenik a zenelejátszóval együtt. Ezt nem muszáj feltétlen pipálni, elfogadni. Aki kíváncsi, milyen zenék találhatóak a listán, megtekintheti majd az egyik ikonra kattintva, mely a jobb szélén található a panelnek. 

4. Ezután nincs más dolgunk, mint elfogadtatni a munkánkat és a Done feliratra kattintva már is megkapjuk a kódot, melyet beilleszthetünk a blogra. Ez hasonlóan a chat beillesztéséhez, a Tervezésre kattintva, majd az Elrendezés menüpontban tehető meg, modul, azon belül Html/JavaScript hozzáadásával... és kész is. Megjelenik az oldalon :)
Lehet, túlrészleteztem a dolgokat, de szerintem, így mindenkinek érthető és megoldható.  

9 megjegyzés:

LauraL írta...

Köszönöm, Szatti! :)

Honey írta...

Köszönöm szépen a segítséget :)

Ancsurka írta...

Szia!

most bukkantam a bejegyzésedre. Köszi, hogy leírtad. Csak az a bajom, hogy nem indul el magától a lejátszás. Ezt lehet orvosolni?

Szatti írta...

Lehet azzal van a gond, hogy nem jó zenelejátszó típust választottál. Próbáld ki mondjuk azt, ami nekünk is van vagy válassz más, hasonló képi megjelenítésű zenelejátszót. Sokkal az a baj, hogy nem indul és lefagy. Ez főleg azoknál, amelyek csak zenét játszanak és magát a videót nem mutatják. Ha kipróbáltad a miénket és akkor sem működik a dolog, akkor programbeli hiba lehet, de valószínű, hogy ez a gond, mert nekem működik a lejátszó. Remélem, segítettem... ha bármi gond van a továbbiakban, írj nyugodtan!:)

Puszi

Hana (✪㉨✪) írta...

Nagyon köszönöm! Ha tudnád mennyi időn keresztül vesződtem ezen! xD Köszi még egyszer! :D :D

Szatti írta...

Nagyon szívesen! :)

Klára Varga írta...

Szia nekem az a bajom hogy azt irja ki hogy érvénytelen karaktert tartalmaz mit lehet vele csinálni?

Szatti írta...

Nem tudom, hol írhatja ki neked... de lehet, hogy nem jó url-t másoltál. Ez akkor szokott fellépni, ha valakinek a listájáról másolsz valamilyen számot. Ha itt ír ki ilyesmit, amikor modulba akarod tenni... nem igazán tudom. Esetleg csinálj egy képernyőmentést és küldd el nekem emailben. Aztán hátha, tudok segíteni!

Angóra írta...

Hol van a Done?

Flickr Images