A hónap írója - Becca Fitzpatrick - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2011. május 1., vasárnap

A hónap írója - Becca Fitzpatrick

"Abban a pillanatban szerettem volna visszamenni az időben, és újra átélni minden együtt töltött pillanatot. Még egy titkos mosolyt, még egy közös nevetést. Még egy izzó csókot. Őt megtalálni olyan volt, mint olyasvalakit megtalálni, akiről nem is tudtam, hogy keresem. Túl későn jött az életbe, és most túl korán megy el."

Becca Fitzpatrick 1979. február 3-án született Ogdenben, középső gyerekként. Kislány korában mindig is lázadó típus volt, sosem azt csinálta, amit a többi gyerek vagy amit elvártak volna tőle. Imádta a meséket, mind hallgatni és olvasni is, esténként gyakran zseblámpa segítségével olvasott a takaró alatt a nővérével. Szerették az izgalmas, titokzatos és olykor félelmetes kalandokat. Nyolcévesen találkozott A smaragd románca c. filmmel, s ennek hatására merült fel benne, hogy egy nap író lesz. Írói pályafutásának megkezdése előtt azonban nagyon sok mindenben kipróbálta magát, hogy saját magát megtalálhassa. Azt, amit szeret és amiben jól érzi magát. Középiskolában játszott klarinéton, tagja volt egy csapatnak, ahol kosarazott, de hamar rájött, hogy a sport nem az erőssége, s egyszer még kém is akart lenni, amiért mindenféle honlapon kutakodott a CIA iránt.:) Ekkortájt, tinédzser korában elégedetlen volt a hajával. A göndör fürtök kifejezetten idegesítették és naponta akár egy órán is próbálkozott kiegyenesíteni őket. Ma már azonban megbékélt vele. 

Főiskolát közösségi egészségügyi szakon végzett 2001 áprilisában, ezután pedig egy középiskolában dolgozott, mint titkárnő/tanár/könyvelő. 2003 februárjában, pont a születésnapján a férje meglepte egy írói tanfolyammal, melynek segítségével elkezdte írni a nagysikerű, Hush Hush c. könyvét. Befejezése után, belekezdett egy másik könyvbe is, The Tornado Interviews címmel, amivel második helyezést ért el az Utah Arts Counsel írói versenyén. Ennek a sikernek köszönhetően fordult vissza a Hush Hush felé. A regény alapötlete az írónő egyik saját emléke volt, amikor is a tizedik osztályban a biológia tanára az emberi szaporodás anyagának tanulása közben felszólította, hogy nevezzen meg külső jegyeket, amelyek vonzzák őt a másik nemben. Mellette egy nagyon helyes fiú ült, és igen megalázónak érezte, hogy válaszoljon erre a kérdésre, mert valószínűleg olyan jegyeket mondott volna, amelyek a mellette ülő fiúra igazak lettek volna. Ez lett a könyv kezdetének kulcsmozzanata.

A könyv csak 2008 júniusában került kiadásra, amikor is ügynökre talált Catherine Drayton személyében, akivel átbeszélték a regény gyenge pontjait, majd szerkesztgették és átírták a könyv egyes részeit. Az újabb "B" verziót szeptemberben küldték el több kiadónak. A Simon &Schuster elég hamar élénk érdeklődést mutatott, így 2009-ben kiadásra került a regény. A könyvet már azelőtt megírta, hogy az Alkonyat siker lett volna, a kiadója mégis azt kérte, hogy a biológia órás részt írja át, mert az említett könyv elején is az szerepel. Becca erre nem volt hajlandó, így az eredeti elképzelés alapján jelent meg a regény. Legkedvesebb karaktere a könyvben Vee, aki két jó barátnő személyiségének összegyúrásából született meg. Folt karakterét pedig egy korábban ismert emberről mintázta, de máig nem hajlandó elárulni, hogy ki is lehet az.:) Becca-val kapcsolatban érdekesség még, hogy más írókkal ellentétben, mint mondjuk Stephenie Meyer-rel, képtelen írás közben zenét hallgatni. Elvonja a figyelmét az írásról. Jelenleg Coloradoban él férjével és gyermekeivel.

A Hush Hush jellegzetes és egyedi borítóját James Porto fotográfus készítette, a képen pedig Drew Doyon modell látható. Folytatásának, a Crescendo borítóját szintén James Porto készítette, a képen pedig Samantha Ruggiero látható. Ha a google-ba beírjátok a neveket, több képet is találhattok róluk. A folytatásról pedig sajnos, semmit nem tudok, hogy mikorra várható a megjelenése, de már nagyon várom és remélem, minél hamarabb a boltokba kerül.:) 

2 megjegyzés:

Bells írta...

Becca könyve engem is elragadott, már csak azért is, mert az én történeteimben is hasonló lények szerepelnek. :)
Patch, vagyis magyarul Folt, pedig igazi álomkarakterré vált számomra. Jó volt kicsit többet megtudni az alkotójáról! ;)

Anne Wolf írta...

Szia!
Felkeltette az érdeklődésemet a cikk, így kutatni fogok utána.
Nagyon szépen köszönöm!

Flickr Images