Grimm-mesélve eredményhirdetés! - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2011. június 18., szombat

Grimm-mesélve eredményhirdetés!

Drága Penna tagok! A jelenlegi feladatra két hét állt rendelkezésetekre és ez idő alatt olvashattunk aranyos, izgalmas, magával ragadó, érdekes és különleges műveket.:) Köszönjük mindazoknak, akik írtak és megpróbálkoztak a feladattal! Fantasztikusak voltatok, mint mindig! Nem is húznám most tovább az időt, már is elárulom, hogy kik lettek a nyerteset... mert nem csak egy valakinek a műve volt kiemelkedő. Az úgymond első díjat annak az írónak adnánk, aki igazán fantáziadúsan, humorosan és teljesen szabadjára engedve a mesét és a karaktereket, írt egy fantasztikus történetet. Ő pedig nem más, mint...


Balogh P. Hédi

"Egy szép, madárcsicsergéses, fenyőillatú csütörtök éjszaka az alábbi MSN beszélgetés zajlott le Hófehérke, Hamupipőke és Csipkerózsika között:
Hófi: Amúgy csajok! Jöttök szombat este a herceg blind-date bulijára? Állítólag sok arisztokrata ott lesz. Én készülök, mert a törpék LAN-party-t fognak tartani a haverjaikkal, és tudjátok, rosszul viselem a lábszagot.
Hamupipő: Sajnos én nem tudok menni. A mostohanővéreim készülnek, de azt mondták, nem mehetek, mert szalonképtelen vagyok. :S
Hófi: Igaz ami igaz. Kicsit foglalkozhatnál magaddal! Majd holnap kérek időpontot a kozmetikusomtól, meg veszünk neked néhány új cuccot a kedvenc butikomban. Oké?
Hamupipő: Jajjj! Nagyon aranyos vagy! Igazán meg sem érdemlem.
Hófi: Ne légy már ilyen nyámnyila! Állj ki magadért, ne hagyd, hogy a ronda és ostoba nővéreid elnyomjanak!
Hamupipő: Megpróbálom. :S Elhoznád azt a tuti üvegcipőt, ami pont jó az én lábamra is?
Hófi: Aha! :D Csipke! Te mit mondasz? Jössz? Szerintem ez elaludt. XD
Hamupipő: Remélem, nem borult rá a klaviatúrára, mint a múltkor!
Hófi: Álmatag egy spiné! :S
Csipke: Hééé, köszi! De kedves vagy! Egyébként meg egy Fülöp-szigeteki pasassal dumálok. Már vagy 100 éve nem láttam igazi férfit. Én benne vagyok a buliban.
Hófi: Hát tényleg rád is fér. Irigyellek. Nekem itt van 7, és mind mást parancsol. Nehezen bírom már. :S
Csipke: De most már megyek aludni. Muszáj szombatra kipihennem magam. Jó8! (KISS)
Hófi: Jó7! :)
Hamupipő: Jó6! :)


Szombaton Hamupipőke beszállt a hagymából varázsolt kocsijába. Várakozással teli izgalommal készülődött a bálra, de egész úton azon kellett aggodalmaskodnia, hogy hagymaszagú lesz a ruhája. A kastély előtt találkozott a lányokkal. Csipkerózsika nagyokat ásított, de azért jól tartotta magát. Hófehérke hozta a formáját. Kiadta a parancsot, hogy három felé széledjenek, úgy jobban fel tudják mérni a terepet. 

Röviddel éjfél előtt találkoztak a lányok a hallban. Hamupipőke izgatottan cseverészett:
‑ Látjátok azt a helyes vöröst? Szerintem kiszemelt magának. Egész este csak velem táncolt.
‑ Felvilágosítalak, hogy ő a herceg ‑ Hófehérke szánakozón nézett barátnőjére.
‑ Ja. ‑ Hamupipőke zavartan mosolygott. ‑ Azt is mondta, hogy szereti a hagymát. Azt hiszem, szerelmes vagyok. 
Csipkerózsika nagy ásítozás közepette közbeszólt:
‑ Ez a kis szőke is cuki, aki mindig berángat az oszlopok mögé és csókolgatni akar. Édi.
‑ Jó nektek! - Hófehérke halovány arcára kiült a mélységes csalódottság. ‑ Az enyém egy rémálom.
‑ Bocs, csajok, de mennem kell. Csak éjfélig volt kimenőm. ‑ Hamupipőke sietve búcsúzkodott barátnőitől. Lerohant a lépcsőn, bevágódott a hagymakocsiba, és amikor az óra éjfélt ütött, a kocsi elporzott vele. 
Nem telt el néhány perc, csörgött Hófehérke telefonja.
‑ Jajj, Hófi! Elhagytam a cipőt, valahol a lépcsőn. Érte mennél?
‑ Már késő, bogaram! A pasid lenyúlta. És közben olyan idióta képet vág. Ez totál beléd van zúgva - mondta nevetve. - Csipke is éppen csatát vív a szőke pasas nyelvével a torkában. Na szép! Csak nekem nem jött ma össze. Hiába, az élet nem tündérmese. 
Hófehérke gyorsan elbúcsúzott Hamupipőkétől, amikor megpillantotta Csipkerózsikát aléltan feküdni jóképű szőke arisztokratája karjaiban. Odarohant, és az álomba szenderült lányt kiragadta a férfi karjaiból.
‑ Óh, semmi gond! Csak egy kis narkolepszia. Nem a te hibád – és az elernyedt női testet a vállára véve elindult a herceg felé. 
A herceg még mindig bárgyú arckifejezéssel szorongatta kezében az elvesztett üvegcipőt. Hófehérke határozott mozdulattal kikapta a kezéből, és azzal a lendülettel állon is vágta a herceget. Ekkor némi értelem gyúlt a mamlasz szemeiben, majd azon nyomban ki is hunyt.
‑ Sajnálom haver, de erre még szükségem lesz. Jövő héten ebben megyek a partyra. Nekem is kell végre egy pasas, különben életem végéig 7 apró alsógatya mosására leszek kárhoztatva.
Hófehérke, vállán a csendesen szendergő Csipkerózsikával, halk káromkodások közepette eltűnt a sötét éjszakában."

Nagyon köszönjük Hédi, hogy elolvashattuk írásod, amely azért fogott meg bennünket, mert igazán kreatívan oldottad meg. Humorosan és nem mindennapian. Köszönjük az élményt és ezzel át is adnánk neked a lehetőséget, hogy alkoss nálunk vendégíróként. A feladatot az lenne, hogy írj a könyvek világáról, ezeknek a szükségszerűségéről, s hogy mennyiben változott meg a világ abból a szempontból, hogy már nem csak a könyvesboltokban, hanem az interneten is lehet már olvasni és lapozni a könyveket. Ez hátrány, avagy előny, te hogyan éled meg és szerinted, miképpen vélekednek erről mások. Akik szeretnek olvasni, továbbra is vesznek könyveket, vagy kezd eluralkodni az e-book láz?
Reméljük, érthető a feladat és kíváncsian várjuk a tapasztalataidat! A bejegyzésed elküldését az email címünkre várnánk (irokhaakarok@freemail.hu), s akkor küldöd el, akkor szeretnéd és időd van rá!:)

S ahogy mondtuk, nem csak egy valaki lenne a nyertes. A különdíjat Tiának szeretnénk adni, akinek a történetében az egyedi megfogalmazás és gondolatleírás fogott meg bennünket. Köszönjük, hogy részt vettél a feladaton, s a művedet elhelyezzük a Penna Galériában.:)
Köszönjük mindkettőtöknek az alkotásokat, s a mellékelt képet szeretnénk ajándékba adni, amelyet kitehettek a blogotokba:) Gratulálunk mindenkinek, aki írt a gyakorlati feladatra, és reméljük, hogy a jelenlegi feladatra is szívesen alkottok majd!

5 megjegyzés:

B. P. Hédi írta...

Köszönöm szépen!
Ennél a feladatnál is először úgy gondoltam, hogy nem tudom megoldani, mint korábban az idézetesnél, és valahogy mégis sikerült. Ezért bíztatok minden kedves Penna Írót, hogy mindenképpen próbálkozzon, mert lám, megvan az eredménye. :D
És köszönöm a vendégírói megtiszteltetést, igyekszem szavakba önteni álláspontomat a papíralapú-kontra-képernyőn olvasható irodalom témában.
Csak egy kérdésem lenne. Inkább olvasói vagy inkább írói szempontokból közelítsem meg?

Köszönöm a díjat, és gratulálok a nyertestársamnak, Tiának, valamint az összes pályázótársunknak, akik mind nagyszerűt alkottak!

Hédi :)

Szatti írta...

Szia Hédi!

Nincs mit köszönnöd, az elismerést megérdemled, és ahogyan te is mondtad, itt mindenkinek megvan az esélye, hogy vendégírói lehessen:) A vendégírói bejegyzéseddel kapcsolatban, úgy közelítsd meg a témát, ahogyan neked jó. Ha akarod, mindkettőt megírhatod, vagy választhatsz is, hogy melyik áll hozzád közelebb. Ahogy jónak gondolod és van rá időd, habár úgy gondolom, hogy mindkét álláspont nagyon fontos, szóval van időd, nagyon jó lenne, ha mindkét oldalról kifejtenéd a gondolataidat. De rád bízom:) Puszi és sok sikert a megírásához!

Jandra írta...

Hát ez valami fantörpikus volt! =D Sírva röhögtem rajta, nagyon tetszett! Már eleve az msn-beszélgetés! Hát az kész! =P Csak drakulálni tudok! ;)

LauraL írta...

Kedves Hédi!

Gratulálok! Igazán szórakoztató volt az msn-beszélgetés, Hófi rámenőssége, Csipke aluszékonysága és Hamupipő szétszórt, szendesége. :)Frissesség és üdeség áradt a soraidból! :)


Tia!

Gratulálok Neked is! Olyan szépen, magával ragadóan tudsz fogalmazni. Teljesen varázslatos!

Üdv,


LauraL

B. P. Hédi írta...

Jajj! Köszönöm és köszönöm...
Jandra, egy fából faragtak minket, én is Meseanyó szavait ittam fiatalkoromban. Laura, tőled külön köszönöm az elismerést, mert ismerem az írásaidat.
Szatti, akkor úgy lesz. Jövő héten szállítom az anyagot, addigis, minden jót!
Puszikák szerteszét!

Flickr Images