Évösszegző - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2011. december 24., szombat

Évösszegző


Sziasztok! Először is, nagyon boldog karácsonyt szeretnék kívánni mindenkinek ezen a kissé még álmos reggelen-legalább is, számomra. nem tudom, kinél hogy van, de nálam jelenleg egyáltalán nincs hó és ez annyira rossz. Nincs karácsonyi hangulat igazán, pedig ez adná meg teljes egészében amellett, hogy a fa feldíszítve és a lakás is ünnepi hangulatba öltözött. Sajnálom, és remélem, hogy a hónapban még sor kerül egy nagy adag fehérségre, ami végre elborít mindent:) Viszont, a beérkezett művek karácsonyi hangulatot varázsolhattak mindenki szívébe. Nagyszerű alkotásokat olvashattam a hetek folyamán és jó látni, hogy egyes írók - akik már a blog kezdete óta folyamatosan, ha nem is heti rendszerességgel, de követik a blogot - fejlődés látható, nagyon jó irányba. Jó látni, hogy változott az írásmódjuk, alakultak és a feladatok lehetőséget adtak hétről hétre, hogy ilyen remekműveket is olvashassak tőlük. 
Szeretném megköszönni nektek a részvételt, hogy írtatok és gazdagítottátok az ünnepi feladatok palettáját, hogy műveitekkel hozzájárultatok a blog további sikeres működéséhez, amely remélem, még nagyon sokáig így marad. Habár, még nincs itt a következő év, mégis szeretném megköszönni az eddigi hónapok során olvasott alkotásokat tőletek, hiszen ez az utolsó olyan gyakorlati feladat előtti bejegyzés, amely a 2011-s dátumot kapja. Kívánom, hogy gyönyörű karácsonyotok legyen, együtt a szeretteitekkel, mosolyogjatok sokat, s gondoljatok vissza az eltelt évre, lássátok meg mindazt a jót és szépet, amelyben részetek volt, hogy újult erővel és lendülettel kezdhessétek meg az újabb évet, amely remélem, még csodálatosabb lesz, mint az idei. 

Habár nem teljes egy éve - hiszen februárban alakult meg a blog - de mégis, nagyon hosszú idő áll mögöttünk. Annyi szó, annyi gondolat és érzés. Visszanézve, döbbenetes, hogy mennyi bejegyzés született ez idő alatt és még ennél is nagyobb öröm látni, hogy a tagok száma hétről hétre bővül, akárcsak a vélemények és hozzáfűznivalók a témákhoz. Nagyszerű érzés közöttetek lenni és vezetni a blogot, értetek. Nagyon örülök, hogy anno Csili meghívott szerkesztőnek és segíthetlek benneteket, adhatok a tapasztalatomból, elmondhatom a tanácsaimat, a meglátásaimat és ezzel talán, hozzájárulhatok ahhoz, hogy magabiztosabban írjatok és alkossatok. Nagy kihívás ez nekem, minden nap érzem ezt, hiszen meg kell felelnem nektek, és mindig próbálom fent tartani az érdeklődéseteket, izgalmas és elgondolkodtató témákat hozni nektek, amely remélem, hogy hozzátok tesz valamit íróként. Esetleg rendszerez bennetek valamit, amit eddig alkalmaztatok, de sosem figyeltetek rá igazán, vagy éppen egy új ötletet ad nektek, amellyel tovább tudjátok vinni mindazt, ami számotokra az írás művészetét jelenti, ahogyan ti alkotni tudtok. 
Az írás az egyik legnagyszerűbb dolog. Habár imádom a festészetet és a zenét, amely ugyanúgy érzelmeket és gondolatokat fejez ki, az írás teljesen más hozzájuk képest. Amíg a festmény látványt nyújt, a zene pedig érzést, az írás mindkettőt megadja, ugyanabban a pillanatban. Általa nem csak képzelünk és érzünk, hanem látunk és hallunk is. Tapasztalunk és ott vagyunk, abban a képzelet alkotta világban, amelyet az író megteremtett. 

"Az írás felséges dolog. Az ember többé nem önmaga és mégis, egy saját maga alkotta univerzumban mozog. Ma például, egy őszi délutánon férfiként és nőként, szeretőként és szeretettként lovagoltam egy erdőn keresztül, sárga levelek alatt; és én voltam a lovakban, a levelekben, a szélben, a szereplőim szavaiban, még a vörös napban is, ami szerelemtől ittasan szemeiket lehunyni kényszerítette."

Ezt az érzést kívánom mindannyiótoknak!

Boldog Karácsonyt, kedves Penna Írók!:)

1 megjegyzés:

Cynthia Cylise Cullen írta...

Szia!

Először is neked is boldog karácsonyt, sikerekben gazdag új évet! Sajnálom, hogy nálatok nincs hó, nálunk van épp elég... Küldjek? :)
Másodszor: Nagyon szeretem ezt a blogot, naponta többször is följövök, csak úgy... Jó itt. :) Rengeteg hasznos bejegyzés van, ráadásul az oldal felépítése is nagyon praktikus, mindig megtalálom, amire szükségem van. :D
Gratulálok a bloghoz, a sikeréhez, kívánom, hogy még sokáig tartson! Rám számíthattok, lelkes és kitartó olvasó vagyok. :)
Még egyszer kellemes ünnepeket!
Puszi:
Cylise

Flickr Images