Kezdetek kezdete... Pennát a kézbe születésnap - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2012. február 11., szombat

Kezdetek kezdete... Pennát a kézbe születésnap

Ki hinné, hogy február február 8-án lettünk egy évesek? Nekem kicsit hihetetlennek tűnik, hogy ennyi ideje tevékenykedek/tevékenykedünk a blogon, de mégis... igaz. Eltelt egy év és rengeteg minden történt ezalatt az idő alatt. Emlékszem, amikor sor került az első gyakorlati feladatra és mennyi kétségünk volt Csilivel, hogy működni fog e, milyenek legyenek a feladatok, hogyan építsük fel őket, hogy élvezetes és sikeres legyen a megalkotásuk, megírásuk az olvasók számára, akiknek a száma hétről hétre változott és íme, egy év leforgása alatt elértük, hogy közel kétszázan olvasnak bennünket. Ez pedig csak a regisztráltak száma, rendszeres olvasóként, de szerintem sokkal többen vagytok itt... néhányan csak csendesen olvasgattok, nézelődtök, de itt vagytok... tudjuk és tudom ezt a beérkező emailekből. Jók ezek a visszajelzések. Önbizalmat adtok nekünk és ötleteket a továbbiakra, hogy ez az oldal nagyon sokáig segíthessen benneteket tanácsokkal, inspirációval és remélem, hogy a későbbiekben is szívesen töltitek majd el nálunk az időt. Bízunk benne, hogy a bejegyzések olvasása és a gyakorlati feladatokra való alkotás révén jobb írókká váltok. Az írásra igazán tanítani nem lehet... nem lehet definíciókat meghatározni egyes témákkal, karakterek megalkotásával kapcsolatban. Viszont, a bejegyzések által mégis, utat szeretnénk mutatni, magyarázatot, segítséget szeretnénk nyújtani nektek, hogy magabiztosan mozoghassatok ebben a művészeti, írói világban. De, mindezek mellett leginkább azt szeretném, hogy jól érezzétek magatokat ebben a kis közösségben, ahol tényleg azzal foglalkozhattok, ami örömet szerez nektek. Az eltelt hónapok alatt nagyon örülök, hogy sokatokat megismerhettelek, hogy segíthettem a kérdéseitekben és remélem, hogy ti sem csalódtatok bennem. Mindig próbálok mindenkinek időben válaszolni, de legfőképp, válaszolni... olyan értelemben, hogy megpróbálok segíteni és nem tanácstalanságban hagyni az illetőt, még ha néha a kérdés nekem is fejtörést okoz. Ezáltal viszont, én is tanulok és megtudhatom, mely kérdések terén vagyok én is kicsit járatlan még. 

Sokan megkérdezik tőlem, hogy honnan tudok ennyit az írásról? Érdekes kérdés és eleinte nem is igazán tudom, mit válaszoljak rá. Egyszerűen tudom? Vagy éppen... nem is tudom igazán? Tulajdonképpen, ezeket a dolgokat csak én magam is tapasztalom, saját magam és mások által. Nagyon sokat segít mindaz, hogy napi rendszerességgel írok... akármit, bármiről. Vagy történetet, vagy éppen a naplót írok, de a lényeg, hogy írok és ezáltal nem engedem magam kizökkenni. A másik nagyon fontos tapasztalatszerzési forrás az olvasás. Jelenleg a Jóslatok hálójában lapjait forgatom és Stephen King Tóparti kísértetek című könyvét. Szeretek egyszerre, párhuzamosan többet olvasni. Mások szerint zavaró, de nekem működik és így nem unok rá egyikre sem. A harmadik kategória pedig ti vagytok... a pályázatok és az emailek, amelyek által mondhatni okosodom. Szemlélődöm, tapasztalok és kialakulnak olyan általános dolgok, amelyekről itt is írok a bejegyzésekben. Ezekkel nem kell mindig egyetérteni. Én sem vagyok tévedhetetlen, de remélem, hogy amiről szó esik, felkelti az érdeklődéseteket, elgondolkodtok rajta és esetleg, magatokra ismertek, egyetértetek velem. Szeretnék minél több segítséget adni nektek az oldalon, a visszajelzéseknek, hozzászólásoknak pedig mindig nagyon örülök, mert ezáltal mindannyian tanulhatunk a másiktól. Jobb írók lehetünk. Egy írói közösség pedig szerintem mindenki számára hasznos, semmi hátránnyal nem jár. Ismerkedünk, tanulunk, jól szórakozunk, és írunk. Kell ennél több? :)

Most pedig egy kis összegző,visszatekintésként:
Az eltelt egy év alatt, a regisztrált olvasók száma: 198
Követőink száma facebookon: 160
Bejegyzések száma (írással kapcsolatos): 301
Kommentek száma: kb. 1000
Gyakorlati feladatok száma: 32
Gyakorlati feladatra beérkező művek száma: kb. 400
Vendégírók, nyertesek: 46
Vendégírói bejegyzések száma: 24
Penna Galéria novellái: 59
Hónap írói: 11
Oldalcserék száma: 80
Díjak tőletek: 9

Nem akarom tovább húzni a sorokat, mert mint megszokhattátok, regényeket tudok néha beszélni, írni, de a lényeg, hogy köszönöm mindenkinek, aki akár aktívan, vagy csak szemlélődve, de olvas minket. Köszönöm a részvételeket a feladatokon, hogy szívesen, lelkesen és sokan alkottok rá, köszönöm a kérdéseket, az ötleteket, a kéréseket, a tanácsokat... de legfőképp köszönöm, hogy itt vagytok és hogy általatok él és működik ez a blog, minden nap!

3 megjegyzés:

Mili és Kylie írta...

Szia!
Gratulálunk nektek!
További sok sikert és kitartást.
Mi is nagyon sokat tanultunk tőletek, jó, hogy van ez az oldal.

Mili és Kylie

B. P. Haidey írta...

Isten éltesse a Pennát sokáig! :)

LauraL írta...

Isten éltesse a Pennát! Köszönettel tartozunk a remek feladatokért, az elgondolkodtató írásokért, cikkekért! Én legalábbis biztosan. Köszönöm! :)

Flickr Images