Suzy - Ennél több sosem kell - Penna Galéria - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2012. május 25., péntek

Suzy - Ennél több sosem kell - Penna Galéria

Csupán egy tárgy vagyok, ám mégis élek. 
Több vagyok egy átlagos eszköznél, s kevesebb mint az ember. De nem bánom, a világ történelmében kevésszer bántak velünk kegyetlenül. Szerencsére legtöbbször megbecsülésnek örvendünk, még napjainkban is mikor a könyv hatalmát elveszti és átveszi az elektronikus olvasás.
Ez ellen nem lehet semmit tenni, ilyenkor magunkból a legjobbat kell kihozni.
Borítómat sokszor, nagy gonddal tisztogatom, a lapjaimat legféltőbb gondoskodással veszem körül, s csak remélni tudom, hogy ez elég lesz. Remélem nem fognak megüntan félredobni, mint sok más társamat.
Azonban szívet melengető, ahogy egy olvasó értékes idejéből ránk áldoz, az olvasásra, a betűk élvezetére. Ahogy szinte áhítatosan olvasssa a sorokat mely a történetet rejti, ahogy beleéli magát a történetebe. Öröm hallgatni egy könyvnek, ahogyan fennhangon olvassák, ismételnek bizonyos szavakat, sorokat s közben ők maguk is reménykednek talán ez egyszer velük is megtörténik.
Boldog vagyok, mikor egy cselekménysorozat célt ér, mikor egy gondolat, egy mondat fantáziákat mozgat meg, mikor egy egy érzés, egy-egy esemény olyan szívszorongató, vagy nevettető hogy a könnyei a lapjaimra esnek, melyek halk, hallhatatlan sóhallyal szívják magukba azt.
Elszomorít, amikor hanyagul félbedobnak, mint valami vacakot és soha többé nem érdeklődnek a tartalom iránt. Elszomorít, hogy az emberek hozzá illetve hozzá nem értése sok millió embert megfoszt az olvasás élvezetétől, mert még gyerekkorában megutálta az olvasás a kötelezők miatt.
Elszomorít, de vigasztal, hogy vannak kik imádnak olvasni, s engednek a késztetésnek, hogy még többet tudhassanak olyan dolgokról is melyek csak egy fantáziában, egy másik dimenzióban léteznek.
Képzeletbeli lélegzetem elakad, néha még el is pirulnék amikor olyan olvasókat látok meg kik engem, s ezt a történetet szemelték ki, ez izgatja, ez birizgálja a fantáziájukat.
Ugyanez történik akkor is velem mikor olyasvalaki lát meg és néz meg engem jól magának aki nem vesz meg, de legszívesebben megtenné, s miután megvenne letelepedne egy meleg kényelmes kuckóba, ahol lágy zene szól, de talán még az sem kell. Elég egy kényelmes fotel s a az olvasó és én.
Ez is elég, s ennél több sosem kell, ennél több sosem kellett.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

imádom :-)

Flickr Images