A hónap írója - Cecelia Ahern - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2012. július 2., hétfő

A hónap írója - Cecelia Ahern


Cecelia Ahern 1981 szeptember 30-án született. Ír származású, aki 2004 óta él igazán a köztudatban, mint író. Amellett, hogy manapság számtalan regénye kerül nyilvánosságra és kiadásra, számos rövid története és novellája is ismert. 
Újságírás és média szakon szerzett diplomát a dublini egyetemen, s karrierje 2002-ben indult, amikor is megírta első regényét, Ui.: Szeretlek címmel. Ez 2004-ben jelent meg, ez hozta meg számára a sikert, hiszen első számú besteller lett a listák élén, s több mint 40 országban került eladó példányra. A könyvet a későbbiekben Richard LaGravense hozta filmvászonra, Hilary Swank és Gerard Butler főszereplésével. 
Miután a könyv meghozta számára a sikert, további regények jelentek meg tőle, melyek közül még nem mind került magyarul kiadásra.
Regényeinek sikere talán annak köszönhető leginkább, hogy Nicholas Sparks-hoz hasonlóan mindennapi témákat ragad meg és formál történetekké. Nem kell messzire és túlságosan mélyre mennie ahhoz, hogy valami egyszerűből és hétköznapiból nagyszerűt alkosson. A történetei mindenkihez szólnak, hiszen sokan megtapasztalják saját életükben is vagy ismerőseik, barátaik körében. Éppen ettől válik igazán személyessé és szívhez szólóvá, amellyel rengeteg olvasót tudhat magáénak. 

Megjelent és ismert könyvei
Mivel kortárs íróról van szó, mind magánéletileg és munkásságban is kevés információ tudható róla, de szerintem, érdemes rá felfigyelni és a könyveit megismerni. Zseniális írónak tartom, az egyik kedvencem és ajánlom a figyelmetekbe. Akit esetleg érdekelne valamelyik könyve, a címekre kattintva elolvashatja a tartalmát, a címek melletti felirat által pedig belelapozhattok, vagy esetleg az egész regényt is elolvashatjátok. Próbáltam mindegyiket egészében megkeresni, de nem mindig jártam sikerrel.

Nincsenek megjegyzések:

Flickr Images