A kulisszák mögött - Eredményhirdetés - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2012. szeptember 8., szombat

A kulisszák mögött - Eredményhirdetés


Pillantsunk a kerítésen túlra, avagy a mi esetünkben, nézzünk a sorok közé és lássuk tovább, mint az írott szavak. Ezen feladat alkalmával volt lehetőségünk az írók fejébe nézni, az alkotási folyamat során. Sok érdekes, izgalmas és színes írás érkezett, köszönöm mindannyiótoknak a részvételét, aki írt a feladatra. Jó látni, hogy mind másképp és más módszerekhez, eszközökhöz nyúlva írtok, más dolgok inspirálnak benneteket és ettől válik igazán színessé és egyedivé, amit megalkottok. Mind a történetek, novellák és maguk a szereplők is. Ennek értelmében, két írást ragadnék ki, akiknek a megalkotóját vendégírói lehetőséggel jutalmaznék.

Vendégírók

Ab
"De egyszer csak életre kel egy kép, hangot ölt egy elbeszélő, a nyár kiegészül egy másik világgal, ami sokkal távolabbi, megfoghatatlanabb s mégis valóságosabb, mint a közelből felhangzó léptek. Látom a tájat, a gólya átalakul egy rózsaszín flamingóvá, a tücsök mellette ciripel fáradhatatlanul. Hősnőm szökőkút szélén ül, lassan vízbe mártja lábát. A bokor megrezdül, az árnyak nyújtózkodva kapnak feléje, de ő kinyit egy apró szelencét, ahonnan még a meleg nap fénye árad."

Jega
"Mindenki számára ismerős az érzés, mely némelykor a hatalmába keríti az embert, amikor a mindennapok taposómalmának monotóniájában megfáradva, a gondok ostorcsapása elől szeretne a világ végére, egy lakatlan szigetre menekülni. Néha a csendes esti magányban gondolatai szárnyra kapnak, lelkében szabadnak érzi magát és elkalandozik egy másik világba, megunva a megkopott hétköznapokat. Mindenkinek megvan a maga titkos kertje, vágya, ami vissza visszatér ilyenkor. Egy szépséges napfényes rózsakert, egy messzi ország nyüzsgő forgataga, egy távoli lakatlan sziget az óceán közepén, vagy ködben úszó vadregényes hegyek, mély erdő magánya, mindezt embere és lelkiállapota válogatja."

Különdíj
(novellája a Penna Galériába kerül)

Syro
"Képzeld el, hogy egyedül vagy, nincs körülötted semmi, csak a végtelen, jegesen üres tér. Lebegsz az ismeretlenbe, s a fejed belül akár a csillagtalan éjszaka. Nem érzel, nem képzelsz, nem gondolsz, az élet nem jut el hozzád. Tudod, hogy ez nem jó így, mert neked más, több kell. Majd meglátsz egy halovány csillagot messze a távolban. Fénye nem melegít, de mégis megérint. Valami megmozdul benned. Néha egy dallamot vélsz hallani, de még nem állt össze egésszé, de már tudod, közel van. Megjelennek az első gondolatok, de még csaponganak, nem illeszkednek, nem ismerik formájukat."


Gratulálok mindhármótoknak, remek műveket alkottatok. A vendégírók számára, a jövőhét folyamán mellékelni fogom a feladatokat, email formájában, ehhez kérném az email címetek megadását a bejegyzéshez, Syro, neked pedig különdíjasként is gratulálok. Műveddel a Penna Galéria színesedik tovább. A mellékelt kép a tiétek, mindhárom alkotóé, sok sikert kívánok a következő feladathoz, ihletet, inspirációt és köszönöm mindenki részvételét még egyszer a feladaton! :)

3 megjegyzés:

Syro írta...

Szia Szatti!
Köszönöm a megtiszteltetést, és hogy a művem a Penna Galériát színesíti.

Puszi
Syro

Jega írta...

Szia Szatti! Köszönöm, megtiszteltetés számomra a díj. Szeretem a feladataidat.

Ab írta...

De jó, nagyon köszönöm :). Ez most valóban személyes dolog volt, mintha csak naplót írtam volna... Örülök, hogy tetszett...

Flickr Images