Alkotási lehetőség zenére! - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2012. szeptember 15., szombat

Alkotási lehetőség zenére!


Íme két zene, Jeremy Soule által, amelyek szerintem nagyon sokat mondóak és különlegesek. Hozzájuk várnék pár perces feladat kapcsán idézeteket, verseket, gondolatokat. Lehet hosszabban is gondolkodni, akinek mondjuk egy-két mondat nem elég, a lényeg, hogy ami eszetekbe jut, amit sugall számotokra a zene, örökítsétek meg.  A műveiteket ehhez a bejegyzéshez kérném elküldeni, komment formájában és természetesen, ahogyan eddig is, nem csak egy idézetet vagy verset lehet írni, akár mindkettővel próbálkozhattok. A legjobbak pedig mindenkitől kikerülnek a facebook oldalunkra!  Előre is köszönöm a részvételeteket és jó alkotást!

1. Zene

2. Zene

2 megjegyzés:

Lizzy írta...

Mindenki szeret egy saját világot teremteni magának. Neked is van egy. Odaát jársz állandóan. Ha gondolkodsz, ha álmodsz, a fantáziálsz. Ó, igen! Különös világ ez, tele titkokkal, csodákkal, varázslattal. Ám a kegyetlen valóság mindig erősebb. Fojtogat, eltemet. Nem mindig az életedet kívánja. Sokszor beéri a világoddal. Az álmaiddal. A fantáziáddal. A mesék varázsával. Sokan elbuknak a harcban, csaknem mindenki. Nézegetted már, az emberek arcát, akik az utcán sétálnak? Láttad már a tekintetüket? Őket is utolérte a valóság. Ahogy egyszer majd mindenkit utol fog. Csak az számít, fel veszed-e vele a versenyt.

Névtelen írta...

Mosolyogj!
Éppen férjhez menni készülsz, ne vágj hát ilyen szomorú arcot! Most ér révbe az életed. Többé nem kell az örök magánytól rettegned. Lesz, aki fogja a kezed, amikor elmész.
Hogy nem is ismered Őt? Egy élet elég lesz, hogy megismerd. Félsz, hogy bántani fog? Miért tenné? Nézd, letörli félelem-könnyeidet, és gyengéden kézen fog. Így vezet az oltárhoz. A sok bamba, mit sem értő ember mind azt hiszi majd, hogy örömödben sírtál. Mire rájönnének, hogy tévedtek, már igazuk is lesz. Csak egy pár év, ami napokként suhan el... Mosolyogj! Most kezdődik az életed, nem most ér véget. Nem börtönbe mész, az otthonod vár. Sosem lesz üres, megtölti majd a gyerekzsivaj. Csak egy pár év, és teljes lesz a kép.
Mosolyogj!

Emmy

Flickr Images