A hónap írója - Kerstin Gier - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2012. október 2., kedd

A hónap írója - Kerstin Gier


Bár csak kevesen ismerik a nevét, de mégis, talán a legjobbak közé sorolható és az utóbbi évek alatt egyre többen ismerhették meg a nevét, mely Rubinvörös című könyvének köszönhető a fiatalok körében.

Kerstin Gier német írónő, 1966-ban született Bergisch Gladbach-ban, Németországban. Már gyerekként is írónő szeretett volna lenni, nem tudott elképzelni csodálatosabb dolgot, mint egész nap történetek kitalálásával és leírásával foglalkozni.
Felnőttként tudja, hogy vannak fontosabb dolgok is az életben, de az írás mindig boldoggá teszi őt. Már csak azért is, mert annak idején az érettségi után tájékozatlanul sokat tévedett, járt germanisztikára, zenére és anglisztikára is, ám végül üzleti pedagógiából és kommunikációs pszichológiából szerzett diplomát. Mivel akkoriban azonban egy ilyen területen szerzett friss diplomával nehéz volt elhelyezkedni a munkapiacon, ezért titkárnőként és telefonosként dolgozott cégeknél, valamint anya-gyermek-kurzusokat tartott egy családsegítőnél. 28 évesen aztán a helyes útra tért, rájött, hogy még mindig imád történeteket írni.
Az első regénye levelekből állt, melyeket a Pfalz-ban élő Barbara nevű barátnőjének küldött. Ezek a levelek szerelmi és dolgozói életéről szóltak. Összességében, azonban élete nem volt valami különös, ezért rengeteg mindent talált még ki hozzá, és ha már egyszer nekiállt "hazudozni", kisajátította a szereplőket és megélte az ő saját történetüket. A Männer und andere Katastrophen 1996-ban, kevéssel Kerstin 30. születésnapja előtt jelent meg, azóta pedig rengeteg könyvet írt már, Sophie Berard és Jule Brand álnéven is.

Néhány jelentősebb könyve


MŰVEI
Felnőtteknek szóló regényeit a Bergisch Gladbach-ban található Lübbe Kiadócsoport, a fiataloknak szólókat pedig az Arena Verlag jelentette meg.


Kis sorozatok

- Die Braut sagt leider nein (1998)
- Felettébb tisztességtelen ajánlat / Ein unmoralisches Sonderangebot (2008)


Judith Raabe

- Férfiak és egyéb katasztrófák / Männer und andere Katastrophen (1996)
- Fisherman's Friend in meiner Koje (1998)


Anyák maffiája / Müttermafia

- Anyák maffiája / Die Mütter-Maffia (2005)
- Keresztanya / Die Patin (2006)
- Gegensätze ziehen sich aus (2009)
- Die Mütter-Mafia und Friends (2011)


Drágakő trilógia / Edelstein Trilogie

- Rubinvörös / Rubinrot (2009)
- Zafírkék / Saphirblau (2010)
- Samargdzöld / Smaragdgrün (2010. december)


Különálló kötetek

- Halálom után felbontandó / Für jede Lösung ein Problem (2007)


Már csak azért is akartam a nevével foglalkozni, mert a napokban került napvilágra a könyvéből készülő videó trailere, amellyel nem tudom, mennyien találkoztatok már. Egyre több Vörös Pöttyös könyvet próbálnak vászonra vinni. Ez az egyik ilyen, a Rubinvörös című könyve, a másik pedig két hasonlóan tehetséges író műve, Kami Garcia és Margaret Stohl alkotása, Lenyűgöző teremtmények címmel. Sokan, biztosan hallottatok róluk, olvastátok is őket, most itt a trailer is azoknak, akik még nem találkoztak velük. Várom a véleményeket, mind a trailerrel kapcsolatban, valamint a könyvekről is írhattok, mit vártok, mire számítotok, kíváncsiak vagytok e, mit hoznak majd ki a könyvek által a filmekből, tetszett e számotokra az írók alkotása, maga a könyv, és a többi és a többi. :)

Rubinvörös

Lenyűgöző teremtmények

Nincsenek megjegyzések:

Flickr Images