Visszatekintés erre az évre! - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2012. december 31., hétfő

Visszatekintés erre az évre!


Halihó, minden kedves Penna Olvasónak! Elérkezett hát ez a nap is... furcsa és egyben örömteli belegondolni, hogy a blog megkezdi második évének létezését. Ennek pontos ideje február nyolcadika lesz... hosszúnak és mégis, annyira rövidnek tűnik ez az idő, s ezalatt még több az az élmény, ami történt. Írók csatlakoztak hozzánk, egyre több író és olvasó látogatja az oldalt, véleményez, alkot, részt vesz az oldal működésében, amiért elmondhatatlan hálával tartozom. Mint láttátok, elég hosszú ideje csak rám maradt a blog. Csili személyes okokból húzódott a háttérbe, nincs ideje a blogot alakítgatni, folytatni. Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, igazi jó barátot tisztelhetek a személyében, s ha még egyelőre bizonytalan ideig is, de bízom benne, hogy egyszer majd és előbb-utóbb visszatér.  
Blogélet... nos, először is a gyakorlati feladatokkal kezdeném. Még nem zárult le a jelenlegi feladat (emlékeztetőül egészen január 3-ig alkothattok még), de már eddig is nagyszerű alkotásokat olvashattam a hetek folyamán és jó látni, hogy mind a blogkezdés óta jelenlévő és újonnan csatlakozott írók is próbálkoznak a feladattal. Szeretném megköszönni nektek a részvételt, hogy írtok és gazdagítjátok a feladatok palettáját, hogy műveitekkel hozzájárultok a blog sikeres működéséhez, amely remélem, még nagyon sokáig így marad. Szeretném megköszönni az eddigi hónapok során olvasott alkotásokat tőletek, és remélem, hogy a jelenlegi feladat eredménye méltó megkoronázása és kezdete lesz az elkövetkezendő évnek, hiszen ezen kihirdetés alkalmával már 2013-as dátumot írhatok. Remélem, hogy mindenkinek gyönyörű karácsonya volt, együtt a szeretteitekkel, sokat mosolyogtatok, s kívánom, hogy visszagondolva az eltelt évre, lássátok meg mindazt a jót és szépet, amelyben részetek volt, hogy újult erővel és lendülettel kezdhessétek meg az újabb évet, amely remélem, még csodálatosabb lesz, mint az idei. 

Hihetetlen, hogy az eltelt év során mennyi bejegyzés született és még ennél is nagyobb öröm látni, hogy a tagok száma hétről hétre bővül, akárcsak a vélemények és hozzáfűznivalók a témákhoz. Nagyszerű érzés közöttetek lenni és vezetni a blogot, értetek. Köszönöm a rengeteg bizalmat, őszinte szót, ahogy felém fordultok mind a blogon és az elküldött emailekben, én pedig igyekszem, továbbra is segítőkésznek lenni, tanácsot adni, amiben tudok és támogatást azok számára, akik kérik és szükségük van rá. Nagyon örülök, hogy segíthetlek benneteket, adhatok a tapasztalatomból, már amennyi van :), elmondhatom a tanácsaimat, a meglátásaimat és ezzel talán, hozzájárulhatok ahhoz, hogy magabiztosabban írjatok és alkossatok. Nagy kihívás ez nekem, minden nap érzem ezt, hiszen meg kell felelnem nektek, és mindig próbálom fent tartani az érdeklődéseteket, izgalmas és elgondolkodtató témákat hozni nektek, amely remélem, hogy hozzátok tesz valamit íróként. Esetleg rendszerez bennetek valamit, amit eddig alkalmaztatok, de sosem figyeltetek rá igazán, vagy éppen egy új ötletet ad nektek, amellyel tovább tudjátok vinni mindazt, ami számotokra az írás művészetét jelenti, ahogyan ti alkotni tudtok. 
Az írás az egyik legnagyszerűbb dolog. Sok más olyan művészeti ág létezik, amelyre ugyanezt a szót használhatnánk... nagyszerű, de hiszem, hogy az írás valamivel másabb, több és sokkal többet rejt magában, mint azt bárki is képzelhetné. Kívánom nektek a legjobbakat, sikereket, ihletet, bátorságot, hogy tovább menjetek ezen az úton, hogy soha ne adjátok fel az írással kapcsolatos álmaitokat, bátran vágjatok bele, írjatok és írjatok, alkossatok lenyűgöző novellákat, és egyszerűen csak élvezzétek azokat a perceket és órákat, amelyeket ebben a világban eltöltötök. 


"Az írás felséges dolog. Az ember többé nem önmaga és mégis, egy saját maga alkotta univerzumban mozog. Ma például, egy őszi délutánon férfiként és nőként, szeretőként és szeretettként lovagoltam egy erdőn keresztül, sárga levelek alatt; és én voltam a lovakban, a levelekben, a szélben, a szereplőim szavaiban, még a vörös napban is, ami szerelemtől ittasan szemeiket lehunyni kényszerítette."

Boldog Újévet és sikerekben gazdag Új Esztendőt kívánok, kedves Penna Írók!:)

4 megjegyzés:

Syro írta...

Boldog Új Évet A Penna oldalnak, olvasóinak és neked is Szatti!
Syro

Szatti írta...

Köszönöm és viszont kívánom :)

Jega írta...

Boldog újesztendőt Szatti neked, nekünk, itt a Pennán. Szomorú lennék, ha egy nap hiába keresnélek, mert én ide ihletet csenni járok, olvasgatok , sőt tanulok, hisz sok hasznos tanáccsal is ellátod az erre járó tollforgatót. Szeretettel Jega

Szatti írta...

Nagyon boldog Újévet kívánok Neked viszont, és örülök, hogy állandó penna olvasóként tekinthetek rád:) eltűnni? soha :) amíg csak tehetem, az oldal fenn marad, amíg van miről beszélni, van miről írni, amíg vannak érdeklődők és lelkes írók, létezik a Penna blog :) köszönöm a gondolataidat és további szép estét Neked!

Flickr Images