Képzelj, álmodj, alkoss történetet! - Eredményhirdetés - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2013. február 2., szombat

Képzelj, álmodj, alkoss történetet! - Eredményhirdetés


Szép napot mindenkinek! Különleges, egyedi feladatot zárhatunk ezen a szombaton, hiszen a feladat témája nem más volt, minthogy képek alapján tartalmat alkossatok egy-egy elképzelt könyvhöz. Nagyszerű, lenyűgöző, izgalmas alkotások születtek és nagyon örülök, hogy ennyi írót megihletett a feladat, hogy ilyen szép számmal érkeztek be művek. Gratulálok mindenkinek és csak köszönni tudom a részvételt!

Akiknek a művét kiemelném, amelyek a legjobban tetszettek, a következők (a számozás nem jelent eredményben való megkülönböztetést, helyezést. Csak az átláthatóság kedvéért van):


1. Márkus KataÚt egy másik világba

A sötét erdő mélyén egy hatalmas várban él és uralkodik a gonosz, varázserejű Arlen, akinek senki sem tudta megtörni varázserejét. Arlen azonban nem volt nyugodt, mert érezte, hogy hamarosan birodalmába érkezik majd valaki, akitől félnie kell...

...Rebeka dühösen elrohant otthonról, és futott, futott céltalanul bele a nagyvilágba. Amikor lábai elfáradtak a futásban, megállt, hogy egy kicsit kifújja magát. Körülnézett, de nem látott mást maga körül, mint hatalmas görbe törzsű fákat. Feltekintett az ég felé, hogy tájékozódjon, merre van - de nem látta a kék eget -, csak a göbe törzsű fák hatalmas egybefonódó lombkoronája nézett le rá sötéten. Rebeka félni kezdett és úgy gondolta, ideje hazamenni, de ahogy megfordult, hogy hazainduljon, meglepetten tapasztalta - hiába lépeget előre -, nem hazafelé haladt, hanem hátrafelé a görbe törzsű erdő belsejébe...

...Sok-sok évvel ezelőtt, ezek a fák még vékony, gyenge fácskák voltak. A varázserejű Arlen kénye-kedve szerint csavargatta, hajlítgatta őket...
Így növekedtek egybefonódva, több méteres törzsükkel, lombkoronájukkal, hatalmas egybefüggő erdőséget alkotva. Csak egyetlen út vezetett ennek a sűrű, görbe törzsű titokzatos erdőnek a belsejébe. De, ez az út egyirányú volt, csak befelé lehetett rajta menni, és aki egyszer rálépett erre az útra, hamarosan egy másik világban találta magát...

...és ide, a másik világba hamarosan megérkezik a hátrafelé haladó Rebeka, aki még nem sejtette mennyi megpróbáltatás vár reá Arlen sötét, titokzatos birodalmában...


2. PixieA remény szirmai

Tudod mi a különbség az álomvilág és a valóság között?

Az álomvilágban, ha egy fiú megbánt, mindent megtesz azért, hogy kiengeszteljen. Virágot vesz, éjszaka a házatok előtt áll és az ablakodat dobálja, dalt ír hozzád, vagy egyszerűen csak térde zuhan előtted és a bocsánatodért esedezik.

A valóság teljesen más. A valóság fájdalmasabb – éppen ezért valódi. Itt nincsenek sem vörös rózsák sem szerelmes balladák. Ha egy fiú megbánt, nem tesz semmit, csak tovább áll. Nem küzd azért, hogy elnyerje a bocsánatodat, mert az túl macerás. Inkább keres egy lányt, aki nem te vagy, aki a közeledbe se ér, de legalább könnyen adja magát. A valóságban a férfiak gyávák. 

Te mernél szeretni egy ilyen világban?

Maja mert - és veszített. De van-e remény a teljes katarzis és megaláztatás után? Fel lehet építeni egy teljesen új jövőt, vagy örökre a múltban ragad egy olyan emberért epekedve, aki már sohasem lehet az övé? Létezik szerelem az első és igazi után is, vagy az csak csalóka árnykép, a remény kivetülése egy vonzó férfi arcára? 

Maja már tudja a választ; ami sokkal sötétebb, mint hinnéd.


3. Syro - A Bukottak Krónikája

1. Könyv
A vérrel keresztelő

„ A démon, a félelemtől reszkető lány felé közeledett lassú, kimért léptekkel. Rosie magához ölelte az újszülött csecsemőt, mely békésen aludt a karjaiban, mit sem sejtve a véres valóságról. Miközben teltek az értékes másodpercek, a némaságot a démon hörgése, és a lány szaggatott légzése törte csak meg, s a haláltól való rettegés örült gondolatokat ébresztett az embernő egyre labilisabb elméjében. Úgy vélte, ha feláldozza a kicsit, akkor ő megmenekülhet, elvégre ő csak elhozta a gyermeket, nem is kell neki. Lassan lehajolt, és maga elé tette a földre a rongyokba csavart pici testet, s közben kántálva könyörgött az életéért. De a felajánlás nem ért célt, s amint már nem volt kezében a csomag a szörny azonnal rávetette magát. Éles fogaival feltépte a torkát, ahonnan egy utolsó kétségbeesett sikoly szabadult el betöltve az éjszaka halálos csendjét. Az éles karmok egyetlen mozdulattal szakították fel a puha tehetetlen testet, hogy aztán az egész környék az emberi maradványoktól legyen mocskos. Módszeresen kutatott, keresett benne, minden négyzetcentimétert szétmarcangolt, de hiába, nem lelte meg azt a valamit. Csalódott üvöltése éles pengeként hasított a sikátor némaságába, mire a gyermek felsírt.
A rongyok, melybe belecsavarták teljesen átázott a vértől. A szörny fölé görnyedt, szagolgatta, éles fogaival alig pár centire volt tőle, mikor lövés csapódott be mellettük. Felegyenesedett, s a hang irányába fordult, és így már a testét szaggatták a golyók mindent beterítve vérével, mely egészen világos volt, szinte már majdnem fehér. A gyermek meg csak sírt és zokogott...”

A világ remény nélkül maradt. Az embereket démonok tizedelték, akiket nem lehetett elpusztítani. Néhány elszánt kutató, felforgatta az egész Vatikánt, már ami megmaradt belőle, hogy megoldásra leljen. Évtizedek teltek el eredmény nélkül, mire felcsillanni látszott a remény egy prófécia töredék formájában:
''Ott születik, hol vére mártír halált halt a kereszten... A másodszülött, már nem vízzel, hanem vérrel keresztel, s a bűnösök rettegni fogják Őt. Eljön a 666-ért, s fel...''

Faith-nek nem volt senkije és semmije csupán vérben úszó álmai, melyek egész életében elkísérték. Démonokkal csatározott, állandóan a veszélyt kereste, hogy szabaduljon egyre kínzóbb látomásaitól. De új feladattal bízta meg a Tanács: Megkeresni és megvédi a megjövendölt. Vajon tőle válaszokat kaphat rejtélyes múltjára, vagy még több lesz a kérdés mire az út véghez ér? Miért érzi állandóan, hogy valaki követi? Talán a vére az oka? Kiről szól valójában a prófécia? Kísérd el Faith-et, légy mellette és talán fény derül az igazságra.


Gratulálok mindhármótoknak a remek történet-részletekhez, tartalmakhoz... a vendégírói feladatotokat emailben mellékelném. Syro és Kata, a ti email címeteket tudom, már küldtem is a feladatot, Pixie... így tőled  kérném elküldésre, ehhez a bejegyzéshez és már küldöm is neked a feladatot :)
A mellékelt kép pedig, díj számotokra, jelképes elismerés!

Köszönöm még egyszer a részvételt mindenkitől és remélem, hogy ugyanilyen sikeres feladatot zárhatunk majd a következő alkalommal is!

3 megjegyzés:

Becksie. írta...

Sziasztok! Gratulálok mindenkinek, tényleg nagyon érdekesek akiket kitettetek, bár ahogy olvasgattam mindenkiét, nekem mind nagyon tetszett! :D

Pixie írta...

Szia :)
hűű, köszönöm szépen és gratulálok mindenkinek! :)
az e-mail címem: peccipetri@citromail.hu

Caleb Colensick írta...

Nagyon ügyesek vagytok! :D Gratulálok, én sajna lemaradtam :S

Flickr Images