Molnár Zsófi - A Lány és a Szereplő - Penna Galéria - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2013. február 23., szombat

Molnár Zsófi - A Lány és a Szereplő - Penna Galéria


A lány ott ül a padlás poros padlóján,feszülten vár,hallgat.A kezében lévő tollat idegesen kattogtatja füzete kemény fedelén, és egyre csak vár.A csendet is csak a viharban az ablaknak ütődő faág kísérteties kopogása töri meg, mintha siettetni akarna valamit.És akkor a lány hirtelen elmosolyodik,felüti a füzet fedelét, és tolla úgy suhan a papíron,mint a szabad sas a lemenő napban, függetlenül,boldogan,szabadon.A felületes szemlélő azt hihetné,valami furcsa hóbort szüli a ragyogó mosolyt a lány fiatal arcára, de nem így van.Ki úgy érez,aki úgy gondolkodik,mint ő,túllát a valóság formaságain, egészen a lélekig. Az olyanok, mint ő megláthatják a lány mellet a porban ülő kékes derengést, amint a lány arcát vizsgálva boldog mosollyal követi nyomon a lány gondolatait. Ott ülnek a földön, együtt, békésen. Nem zavarja őket a kint tomboló vihar,sem az idő gyors múlása. 
A lány egy perc múlva megáll, tolla a levegőben időzik a papír felett. Ott várja, hogy szavakat varrjanak a hegyére, amiket ő mesteri ügyességgel a papírra tetoválhat, de most nem jönnek a szavak. És akkor a papíron megjelenik egy karcsú ujj, ami rámutat egy szép, dőlt betűs szóra. A szereplő szelleme ránéz a lányra, ujj a papíron, és mikor a lány ráemeli tekintetét, kedvesen elmosolyodik. A toll akkor újra megmozdul, és dőlt betűk sokaságából tájképet fest a papírra. Mekkora ereje van egyetlen szónak! Pár betűből világot építhet, amit ugyanilyen egyszerűséggel akár romba is dönthet ez a komisz varázsló. 
Telik az idő, és a toll kattan a lapon, és pont kerül a mondat végére. A lány összecsapja a füzetet, és a kék szellem társaságában leviharzik a padlás kedves, ismerős helyéről. Lefut a szobában, és a laptop keresőjébe két, varázslattal bíró szót gépel: Pennát a kézbe!
Mikor végzet,, és világa hosszú sorai ott díszelegne a képernyő villódzó felületén,a Szellemre néz. Ez innentől már nem rajtunk múlik. - mondja, és így ülnek ott ketten, túl az időn, túl a valóságon, két világ határán. A Lány és a Szereplő.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyszerű lett, gratulálok, hogy kikerültél! :D
Csak így tovább! :D
A viharos, ablakszaggatós, villanyleverős, csendben guggolós hanglatot tökéletesen hozta! :D

Zsófi Molnár írta...

Azta, köszönöm szépen :)

Flickr Images