Csak hallgasd! - Eredményhirdetés - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2013. március 23., szombat

Csak hallgasd! - Eredményhirdetés


Megérkezett a várva várt pillanat. Mindig izgalmas, amikor döntenem és el kell árulnom, kinek a művét értékeltem a legjobbnak. Az pedig még jobb, amikor döntetlen helyzetben találom magam, és akár több írót is kiemelhetek a művével. Most is, ez utóbbi helyzet alakult ki és nagy örömmel árulom el nektek, kikre is esett a választásom:

Vendégíró - Molnár Zsófi - Képzelet

„És el nem unnám, egyre-egyre írnék
egy vén toronyba, szünes-szüntelen.
Oly boldog lennék, Istenem, de boldog.
Kiszínezném vele az életem.”

(Kosztolányi Dezső: Mostan színes tintákról álmodom)

"Behunyom a szemem, halvány mosollyal az arcomon figyelem a fények játékát a sötétség védelmező fala mögül. Kinyitnám a szemem, ki kellene nyitnom. De nem akarom, csak a képzeletemre hagyatkozom. Itt villan egy piros, ott villan egy kék, amott élénk violaszín. Színek, fények, mind tinta, mely arra vár, hogy pennát merítsenek bele, s azt egy biztos kézbe adják. Színes kis tintásüvegek sorakoznak komisz képzeletem előtt, s ő kajánul vigyorog, miközben hattyútoll pennáját a kékbe mártja. Ó, micsoda barátom volt ő nekem! Ismer, jobban, mint bárki más, s nem hagy el, velem marad. Vele akárki lehetek, szegény koldus, mesebeli királykisasszony, gonosz, hatalmas boszorkány, erős sárkány, vagy az égen szálló, szabad sasmadár. S ki Ő? Furcsa lény, idegen szellem, kedves mumus, kinek ott lebeg a toll a kezében. Arca nem az ő arca, hanem millióké, vonása mindenkié. Ő az, ki se nem nő, se nem férfi, ki nem gyermek, se nem felnőtt. Ki nem élő, de nem is holt, ki itt van, de már nincs. Aki itt volt, de visszajön."

Vendégíró - Gabriella Fischer - Bűnbánat

"Az ökrök száján véres nyál csorog,
az emberek mind véreset vizelnek,
a század bűzös, vad csomókban áll.

Fölöttünk fú a förtelmes halál."


"Szinte lényegtelen, hogy odaérek-e már vagy sem. Egy félhalottól veszek búcsút, tettei után talán már elfogadott gondolat a halál. Miért róná fel ezt éppen egy gyilkos? Léptem lopva loccsan a nedves padkán, amint a kivégzés irányába haladok. Távolból morajló tömeg hallik, elmémre szakad a kor. A jelenkor. Akár egy meggyűrt naplót, úgy veszem elő az Idő jelentéseit tartalmazó aktafüzetet. A neve Adolf Hitler, származása német, foglalkozása politikus. Lapozok egyet, aztán a több oldalon végigfutó listát bogarászom, ami ezrek, tán milliók nevét tünteti fel. Gyilkosság, testi fenyítés, lelki terror. Túl sok dolgom lenne, rengeteg! Én mégsem adom fel, tovább suhanok a kanyargós macskaköveken."

Különdíj - Lyvy - Reménycseppek


"Reggel, van az eső esik. Minden ember munkába siet gondterhelt arccal kivéve egy valakit, egy lányt ki világos ballonkabátjával és piros esernyőjével kitűnik a többi közül. Ő nyugodtan, reménykedően lép be a kávézó ajtaján s foglal helyet az ablak mellett melyen kitekintve várja, hogy mikor bukkan fel szerelme. Reménykedett, várt hiába tudta úgyse jön el, hisz kedvese már rég fentről vigyázza a lányt, aki képtelen felejteni és elfogadni hogy ő már többé nincs."Gratulálok mindhárom írónak, s természetesen azoknak is, akik részt vettek a feladaton. Remek műveket olvashattam, olvashattunk és csak köszönni tudom a jelenléteteket, aktivitásotokat az oldalon. Mindenkinek. A mellékelt kép pedig, díj a vendégírók számára, akiknek emailben továbbítanám a feladatokat. Zsófi, a te email címedet tudom, neked már el is repült a feladat, netpostán :) Ella, tőled kérném, hogy ehhez a bejegyzéshez kérném megadni és már küldöm is neked! :)

Szép napot mindenkinek, és jó munkát, sok ihletet kívánok a legújabb feladathoz!

2 megjegyzés:

Gabriella Fisher írta...

Szia Szatti!
Wow! Nem gondoltam volna, hogy helyezést érek el, ezért is leptél meg vele annyira. Nekem sokat jelent a véleményed, hiszen nyomon követem az írói karrieredet, és szerény véleményem szerint Te egy csodálatos író vagy. Mi jelenthetne annál többet, hogy Te értékesnek ítéled a novellámat?
Köszönöm szépen!
(E-mail címem: gabriellafisher@citromail.hu)

Ella Fisher

Szatti írta...

Kedves tőled Ella, és köszönöm! A novellád pedig tényleg, kiemelkedő volt és a maga egyszerűségében, kicsit nehéz, de pont ez a súly tette olyan alkotássá, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni. A feladatod elküldtem a megadott mailre, és köszönöm!

Flickr Images