Lyvy - Reménycseppek - Penna Galéria - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2013. március 23., szombat

Lyvy - Reménycseppek - Penna Galéria


Reggel, van az eső esik. Minden ember munkába siet gondterhelt arccal kivéve egy valakit, egy lányt ki világos ballonkabátjával és piros esernyőjével kitűnik a többi közül. Ő nyugodtan, reménykedően lép be a kávézó ajtaján s foglal helyet az ablak mellett melyen kitekintve várja, hogy mikor bukkan fel szerelme. Reménykedett, várt hiába tudta úgyse jön el, hisz kedvese már rég fentről vigyázza a lányt, aki képtelen felejteni és elfogadni hogy ő már többé nincs. 
Az ablakon esőcseppek húztak csíkot maguk után a mélybe tova tűnve, mintha csak a lánnyal együtt siratnák a régi szép emlékeket és a homályos jövőt. 
A lány az ablakon keresztül megpillantott egy szerelmespárt az út túloldalán, mintha csak magát látta volna és szerelmét. Könnyek gyűltek szemeibe a boldog fiatalokat láttán.
Tekintete az üvegen végig csordogáló esőcseppeken állapodott meg melyek, számára mintha visszatükröztek volna egy régi emléket, azt a napot mikor először találtak egymásra kedvesével.
Egy esős reggelen...
Ekkor lépett be a kávézó ajtaján egy jó megjelenésű fiú aki külsőre hasonlított a lány volt szerelmére s mikor hozzá ért és megszólította a lány egyből odakapta fejét az ismerős hang hallatán ám kissé csalódnia kellett. Ugyanis egy idegen állt előtte nem pedig szerelme akit úgy várt mindhiába...
- Szabad ez a hely? - érdeklődött kedvesen a fiú mire a lány halványan elmosolyodott és bólintott. Szívében lelkiismeret furdalás támadt ám hirtelen egy kellemes szellő érintette meg arcát, mintha csak egy kéz simított volna végig rajta.
- Légy boldog megérdemled! Örökké veled leszek itt a szívedben! - szólt a fantomhang mire a lány megdermedt majd pillanatnyi döbbentsége után remegve fordult oldalra ám senki nem ült mellette....


1 megjegyzés:

Lyvy írta...

Nagyon szépen köszönöm és a lehetőséget is!! :))

Flickr Images