Újévi bejegyzés - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2014. december 31., szerda

Újévi bejegyzés


Kedves Penna Olvasók és Írók!
A pezsgős koccintás és a visszaszámlálás előtt, szeretnék írni néhány szót...


Immár hamarosan átlépünk a következő évbe, mely az oldal létrejöttének negyedik évfordulóját jelenti majd, pontosan február 8-án. Az oldal indulása óta számos írással kapcsolatos témát olvashattatok, két-három hetente gyakorlati feladatok által tehettétek próbára a kreativitásotokat és írói készségeteket, különféle téma-és kérdésfeltevések révén pedig támogattátok az oldal munkáját! Ezt ezúton is köszönöm! Akár emailben, akár a Kérdezz-felelek menüpontban írt kérdéseitek alapján nekem is könnyebb képet kapnom arról, milyen témában hozzak bejegyzést, mivel segíthetlek benneteket és ezen kölcsönös munkával örülök, hogy létezhet a blog, mint Írók és Olvasók Társasága, melynek az írás iránti szeretet az összekötő ereje. 

S hogy mit is jelent ez az idő számokban?
539 regisztrált olvasót
594 feliratkozót facebook-on
592 bejegyzést
3227 kommentet
87 gyakorlati feladatot
148 vendégírói bejegyzés
108 bejegyzést csak az írásról
96 Penna Galéria-mű...

Talán még lehetne egy-két kategóriát hozzátenni a listához, mégis már ebből látható, hogy igen szép számmal bővelkedhetünk témákban, melyek a hasznotokra lehetnek az írás során, több vendégíró munkáját elolvasva megismerhetitek egymás írói munkásságát és stílusát, s nem utolsó sorban a gyakorlati feladatok által újra és újra érdekes és változatos módon ragadhatjátok meg az alkotás lehetőségét.
Nem szeretném sokáig szaporítani a szót... töltsétek az estét a családdal vagy a barátokkal, emlékezetes pillanat legyen az Újév köszöntése, koccanjanak a poharak, tegyetek fogadalmat, akár kicsit vagy nagyot, s remélem, mindenkinek lesz része tűzijáték élményében. Mindezek mellett pedig ne feledjétek, hogy a következő év legújabb feladata már szombaton vár is benneteket! A jelenlegi még tart, egészen január 1., azaz holnap este éjfélig,! Az eddig beérkezett művek íróinak köszönöm a részvételt, és remélem, hogy az alkotások száma még gyarapszik a határidő lejártáig!


Az én fogadalmam hozzátok, hogy igyekszem továbbra is megfelelni, hetente több bejegyzést is feltenni az oldalra, mint amennyire eddig volt példa. Sajnos az egyetem sokat elvesz az időmből, de megpróbálok célirányosabb lenni és tudatosabban beosztani az időmet. Újdonságként hathatott a körülbelül másfél hete működő rendszer, a Könyvespolccal kapcsolatosan, mely örülök, hogy végül működőképesen beindult, hogy használjátok és remélem, hogy továbbra is eredményes lesz. Biztos vagyok benne, hogy sokat számára szokatlan még, de bízom benne, hogy mindannyian tudunk ehhez alkalmazkodni, hiszem... ez még mindig több, mint a semmi, nem igaz? Vannak dolgok, amiken csiszolni kell, ezeken szinte minden nap dolgozok (ma például egy teljesen véletlen dologba futottam, amikor elküldtem egy könyvet és az olvasó felhívta rá a figyelmet, hogy bár a fájl úgy van megnevezve, ahogy látom, a könyv maga totál más, ha megnyitom... utána néztem más helyeken, hogy lementsem a jót és ott is a rossz verziót töltöttek fel.) Nos, ilyenek vannak, de sorolhatnám a megannyi hibát, nem beszélve a formátumokról, amikor szinte olvashatatlan a szöveg és sokszor én sem nyitom meg őket. Ez egy dolog az oldallal kapcsolatosan. 
Szeretnék több könyvekkel kapcsolatos véleményt is hozni, ha valamit elolvastam, de annyira nincs időm olvasni, hogy az hihetetlen, így ezt csak hébe-hóba tudom teljesíteni. Jó lenne újraindítani A hónap írója bejegyzést is, valamint szeretnék egy olyat is, hogy A hónap vagy hét könyvei (ez attól függ, milyen rendszerességgel tudom hozni az adott könyvet/könyveket), amelyben olyan könyveket szeretnék említeni, melyek talán kevésbé ismertek, vagy maga a könyv, vagy talán maga az író is. Van egy felkapott közeg, réteg, amelyben mozgunk és amelyben ismerünk tucatnyi szerzőt, alkotást, de én azokat szeretném kiemelni, amelyek valahol úgymond, a homályban mozognak... pedig meglehet, hogy több értéket hordoznak, mint amelyeket álmunkból felkeltve is ismerünk. Az biztos, hogy újdonságok folyamatosan lesznek, kisebb újítások, frissítések, hogy az oldal tovább nőjön és éljen! :) S természetesen, szívesen veszem a ti ötleteiteket is! Bátran osszátok meg velem akár a Kérdezz-felelek menüpontban, akár személyesen emailben!

Végezetül, köszönök minden őszinte szót és bizalmat, amellyel emailek során fordultok hozzám! Történetek elolvasásával, véleményezésével, kérdések megválaszolásával továbbra is a rendelkezésetekre állok, melynek lehetőségét köszönöm és hálás vagyok! Köszönöm, hogy megismerhetlek benneteket, még így, virtuális kereteken belül is :)
A legjobbakat kívánom nektek az elkövetkezendő, 2015-ös évre! Sok sikert, ihletet, bátorságot, hogy tovább menjetek ezen az úton, akár hivatásként tekintetek rá, akár hobbiként és kívánom, hogy elérjétek benne, amit szeretnétek! Legyen minden pillanata öröm az életetekben, amit az írásnak szenteltek!

Boldog Újévet és sikerekben gazdag Új Esztendőt kívánok, kedves Penna Írók!:)


Nincsenek megjegyzések:

Flickr Images