A hónap írója - Alyson Noel - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2014. március 16., vasárnap

A hónap írója - Alyson Noel


Alyson Noel a kaliforniai Orange Countyban született. Három lánytestvér között ő a legfiatalabb. Szülei még tinédzser korában elváltak. Már az iskolában is felfedezték tanárai, hogy kitűnően fogalmaz és kitalált történeteit szívesen olvasták osztálytársai is. Miután elvégezte a középiskolát, Európába utazott. Görögországban Míkonosz szigetén élt több évig, majd ezt követően New Yorkba költözött, ahol légi utaskísérőként dolgozott.
Már ekkoriban is szeretett írni, ezért úgy döntött, hogy a továbbiakban képzi is magát. Beiratkozott írói tanfolyamra, habár egészen 2001. szeptember 11-éig ez csak hobbi maradt, de a tragikus eseményeket követően úgy döntött, jobb ha pályát módosít, így ott hagyta a légitársaságot. Első regényét 2004 februárjában vásárolta meg a St. Martin’s Press kiadó és egyből kétkönyves szerződést kötöttek vele.

Eddigi legsikeresebb műve a Halhatatlanok sorozat, melynek első része Mindörökké (Evermore) címmel 2009 elején jelent meg és egyből a The New York Times sikerlistájának élére került. Férjével egy Newport Beach-i barátjánál találkozott házasságkötésük után Orange Countyba költöztek. 

Idézetek az írótól

"Ha komolyan akarod az írást, tarts ki mellette, bármi történjék is. Hihetetlen magasságok és szörnyű mélységek várnak rád, az emberek felemelően vagy elutasítóan beszélnek majd rólad. Sokszor ugyanazon a napon! De próbáld meg nem magadra venni és kitartóan haladj tovább! Mi írók írunk, és már egyetlen Igen! válasz is elég lesz ahhoz, hogy elérd a célod!"

"A hajam volt már barna, narancs, vörös, szőke, aranybarna, fekete és lila. Csak a lila szín volt baleset következménye, három napig járkáltam úgy, hátha megszokom, de aztán végül mégis helyrehozattam."

"Gyerekkorom óta rajongok a természetfeletti dolgokért, a Casper, a barátságos szellem volt a kedvenc rajzfilmsorozatom!"

"Kiskoromban hableány, majd hercegnő szerettem volna lenni, de attól a naptól fogva, hogy elolvastam életem első Judy Blume-könyvét, már tudtam, hogy író akarok lenni."


Pokoli csók 
Vámpírtörténeteket tartalmazó kötet, több író tollából (2012)
(Kelley Armstrong - Francesca Lia Block - Kristin Cast - Richelle Mead - Alyson Noel)A Halhatatlanok sorozat, a Lúzerek és bálkirálynők, valamint a Pokoli csók megtalálhatók a Könyvespolc menüpontban!

2 megjegyzés:

Szaffi írta...

Érdekes és hasznos bejegyzés volt, nagyon tetszett, köszönöm!:)

Szatti írta...

Köszönöm, hogy véleményezted és írtál! :)

Flickr Images