Keltsd életre a lehetetlent! - Eredményhirdetés - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2014. november 15., szombat

Keltsd életre a lehetetlent! - Eredményhirdetés


Kriston Diána - A bérgyilkos

Sokáig néztem az esőcseppektől fénylő macskaköveken visszatükröződő utcai lámpa fényét. Azon elmélkedtem, helyes dolog-e, amit tenni fogok vagy forduljak vissza. Még nem késő, most még elsétálhatok. 
Erkölcsi dilemmám közepette fiatalokat véltem felfedezni az utca másik oldalán. Harsányan kacagtak, káromkodtak és minden egyes, alkoholtól elmosódott szavuk után éreztem a bennem felgyülemlő utálatot az emberek felé. Ez a faj a legfeleslegesebb dolog az univerzumban. Ők maguk persze civilizáltnak tartják magukat, pedig csak elég ránéznem arra a söpredék suhanchordára a túloldalt. Hangosan, önzőek, buták és kíváncsiságuk mit sem ér az intelligencia megléte és kihasználása nélkül. Persze, mindent tudni akarnak a világról, olyannyira, hogy elfelejtik, kik ők. A technikájuk előbbre haladott, mint az emberi átlag befogadóképessége, ezért elfecsérlik azt a kevés –jaj, de még milyen kevés –embert, akik valamilyen különös oknál fogva rájönnek erre-arra, feltalálnak vagy kutatnak dolgokat, elméleteket gyártanak. Persze a többiek erre azt mondják, különc vagy furcsa, okos tojás. Neeem, erről szó sincs. Csak nem erre a bolygóra valóak és kész. Ennek a söpredéknek jót tenni? Ugyan kérlek. Felesleges. 

Jozefin - Jack és az Ördög

A fütyülő hegyek között, ahol ütemes dobszó veri fel néha a visszhangot, akadt egy kis völgy. A völgyben egy falu terült el, a falu csücskén, kissé odébb a patakhoz, élt egy Jack O'lantern nevű ember.
Csendes kovács mester volt, és hirtelen haragú, akár a lepattogó parázs. Hasonló asszonyt vett el feleségül, a különbség annyi volt kettőjük között, hogy csak Jack szerette az italt igazán. Kétnaponta részegre itta magát, és szétcsapta a házat. 
Egy késői alkonyon, egy eltévedt vándor kopogtatott Jack O'lanterék ajtaján. A vándor mindenféle bemutatkozás nélkül, mint az Ördög követe, azt mondta a Jackért jött, hogy elvigye magával a pokolba.
Habár Jack részeges volt, de még nem itta el a maradék eszét, ezért azt válaszolta
- Megtoldozom a Pokol kapuját majd, mond meg az Ördögnek, engedjen még élnem egy kicsit.
- Másnap visszajövök - mondta a vándor.
Visszatért másnap, és azt mondta a férfinak.
- Beszéltem az Ördöggel, azt mondta megtoldozhatod a Pokol kapuját, de az ép arra elég, hogy másnap kezdhesd elölről, mert a lángok úgy mardossák, hogy az ép csak fél napig ha nem marad egyenes.
Forgatta a szemeit Jack O' lanter, mire az asszony hozakodott elő az ötlettel
- Hát sütök neki én hamuba sült pogácsát! 
- Hallgass asszony! - rivallt rá a férje - Ne beszélj badarságot!
Vakargatta az állát tovább a férfi, mit találhatna ki, milyen furfangot eszeljen ki, hogy megússza a poklot.
- Mondd meg az Ördögnek, adjon egy napot az évben, amikor visszajárhat a lelkem a Földre.


Gratulálok mindkét vendégírónak, akik részt vettek a feladaton! Egyedi, kreatív és különleges történetet alkottatok a választott kategóriában, mindenképp élvezetes és elgondolkodtató művek voltak! A mellékelt kép a tiétek, mint díj... elhelyezhetitek az oldalatokon, valamint az ezzel kapcsolatos vendégírói feladat témáját emailben kapjátok meg tőlem! Ehhez kérném, hogy az adott bejegyzéshez írjátok meg az aktív elérhetőségeiteket vagy üzenjetek nekem röviden a pennatakezbe@gmail.com címre.

Miután elküldtem a feladatot a megadott címre, kérnék egy visszajelzést, miszerint:
Megkaptátok-e a feladatot, tudjátok-e vállalni az írás elkészítését bizonyos határidőn belül, valamint megfelelő-e számotokra az elküldött téma! Előre is köszönöm!

Sok sikert és ihletet kívánok a jelenlegi kihíváshoz és még egyszer köszönöm az aktív részvételt és a remek műveket!

Nincsenek megjegyzések:

Flickr Images