Inspirációs napló - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2015. január 5., hétfő

Inspirációs napló


Mindenki szeretné, hogy az előtte álló év jobb legyen, mint az elmúlt, de a legtöbben csak a (s)óhajtásokig, vagy legfeljebb az újévi fogadalmakig jutnak, amelyekből azután vagy lesz valami, vagy nem. Még ha netán el is jut valaki odáig, hogy vágyakozás és reménykedés mellett komolyabb terveket készítsen az új évre, akkor is nehéz kitalálni, hogyan kéne neki kezdeni. 
Ebben segít ez az inspirációs napló, ami hasznos, könnyen kezelhető, kellemes kinézetű keretet ad a tervezéshez, a végeredmény pedig egy személyre szabott, hasznos, praktikus és nem utolsó sorban valóban inspiráló vezérfonal lehet, hogy a 2015-ös éveteket valóban jobbá, sikeresebbé tegyétek az élet minden területén. Kezdésként saját magatokat jellemezhetitek a kihagyott részekre a rátok jellemző dolgokat beírogatva, ami rögtön személyessé és hangulatossá teszi az egészet.

S miről is van szó pontosan? Az inspirációs napló 20 oldalból áll, amit az urban:eve blogról tudtok letölteni. A naplónak több különböző része van - például az előző év értékelése; fogadalmak, célok kijelölése az új évre az élet legkülönbözőbb területein, úgymint párkapcsolat, karrier, egészség stb. (ezek akár hónapokra, akár hetekre lebontva).
Akár csak bizonyos részeket is kinyomtathattok, és akkor az egész határidőnaplóként működik, ha más részeket, akkor pedig egy szűkebb értelemben vett inspirációs napló, amiben rögzítitek a 2014-ben elért eredményeket, és kijelölitek, hová szeretnétek eljutni ebben az évben.Nagyon praktikus és egyszerű, mégis látványos módja ennek például az a két kördiagram, amelyek közül az elsőben a tavalyi, a másikban az idei évre szóló tevékenységi köröket (munka, pihenés stb) ábrázolhatjátok. Ezt megelőzi a Változások című fejezet, ahol gyorsan és praktikusan összegezhetitek, miben fejlődtetek tavaly, és mit szeretnétek elérni idén, akár lépésről lépésre például a személyes fejlődés vagy a pénzügyi helyzetetek terén. 
Továbbá van a naplóban többek között lap a randiötletek feljegyzésére, "Ötletek 15 perc mozgáshoz", és még takarítási beosztás sablon is, ami nem csak egy albérletben, de sokszor egy családban is nagyon jól jöhet. Nem soroljuk fel az összes lehetőséget, a lényeg, hogy egy praktikusan kivitelezett keretet kaptok az idei év megtervezéséhez, amivel cseppet sem szájbarágósan, inkább vidáman, bájos illusztrációkkal kísérve, könnyedén vázolhatjátok fel az álmaitok, céljaitok megvalósításához vezető utat, lépésről lépésre.

Az urban:eve blogot 2008 óta vezető Farkas Lívia egyébként már évek óta készíti a következő évre szóló inspirációs naplókat, amelyeket sokan karácsonyra, ajándékként adnak. Végül Lívia egyik korábbi posztjából idézünk egy praktikus tanácsot a napló kitöltéséhez: "Az egész naplóhoz (főleg az első feléhez) nagyon fontos tanács, hogy pozitívan állj a kitöltéshez, például a fogadalmakhoz ne azt írd, hogy »le kell fogynom, mert ronda vagyok«, hanem próbálj célorientált lenni, a jó dolgokra koncentrálni, hogy motivált tudj lenni februárban, márciusban, sőt, októberben is."

Az inspirációs napló letölthető innen!
A cikket itt találtam!
A cikk eredeti forrása itt megtekinthető!

Valamint mutatnék néhány személyes kedvencet az oldalról, amit szintén érdemes lehet letölteni! Az oldalon találtok még további letölthető érdekességeket az Inspiráció menüpontban!

Nincsenek megjegyzések:

Flickr Images