Penna-történetek a Karácsonyfa alatt - Eredményhirdetés - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2015. január 3., szombat

Penna-történetek a Karácsonyfa alatt - Eredményhirdetés


Vendégírók

Manna Warm - Az anyamosoly

Lassan hozzánk is elérkezett az első hó,pedig már kezdtem azt hinni a jó Isten hozzánk már havat sem küld abba az eldugott pici határ menti faluba,amit a térképen is csak egy tű fokának megfelelő pöttyel jelölnek.
Imádtam amikor lassan hullani kezdett,és bár még a szánkó nem tudott siklani,de lassan betakarta a dombot,a völgyet,mint karácsony estén a porcukor a meleg,gőzölgő kalácsot.
Amikor aztán megláttam,hogy Isten a porcukrot hinteni kezdi,nagyon nehéz volt megvárni,míg a csengő hangja rikoltani kezdi,hogy:"kifelé". [...]

Viktor - Hideg tél

Az öreg diófa csúcsán,
Egy kis csokor fagyöngy nő lomhán.
S mikor a természet elalszik,
Egy új érzés bontja ki szárnyait.
Hogy az ember megfesse a tájat,
Feldíszíti az utcát, s a házat.
Üveggömb lóg a fenyők ágain,
Csak egy gyerek kóborol odakint.

Betekint az ablakokon, a szemébe könny szökik,
Látja a sok boldog arcot, siratja emlékeit.
Hazamegy a kicsi házba, nagymamája várja már,
Csillagszóró, kis ajándék, a fa alatt rátalál.
Este mikor elaluszik, vele alszik el a táj,
Álmában látja meg azt, kit ébren nem lát soha már.

Penna Galéria művek

Horváth Mónika - Angyali érzés

A karácsonyi éjszakát a boldogság teszi meleggé, ami vidáman költözött lelkünkbe. A békésen szállingózó hópelyhek kacéran táncolnak a levegőben, van, amelyik páros táncot jár, és van olyan, amelyik inkább szólózik, de mindegyik csodásan balettozik a lágy fuvallat hátán. Káprázatos látvány. Az egész város merészebbnél merészebb színekben pompázik, amivel az ünnepet még varázslatosabbá teszik.
A vásárra nagyon sokan eljöttek, mindenki családi körben élvezi az éjszakát. A gyermekek kacaja még több vidámságot visz a hidegbe, vihorászva csapkodják le a hópelyheket, vagy pedig megeszik tökéletes alakjukat. Az emberek kezében ott van a gőzölgő forró csoki, aminek lenyelése egy megkönnyebbült sóhajt hagy maga után. A szerelmes párok kézen fogva sétálnak végig a vásáron, miközben ragyogó szemekkel néznek szerelmük szemébe. [...]

Reni - Bezárva

Megjött már a tél
és fehérbe borult a táj,
hideg, puha hópelyhek
szállnak le rám.
Csodálatban élek én
szeretem a telet, szeretem a szépet,
nézem az eget, nézem a világot
s mindennél jobban várom a karácsonyt!
De ki vagyok én?
Egy üveggömbbe zárt hóember
innen szabadulni nem akarok,
mert itt élek és itt álmodok.

Aniie - Karácsonyi dísz

Dísz volnék. Üveggömb, csodás látvány, testemen aranyozott henna, csodás műremekben. Éke volnék a háznak, e fának, mindennek mi körülvesz. S forgok szüntelen, jobbra-balra nézek, közben engem néznek, csodálnak, dédelgetnek.
Oly nagyszerű vagyok! Törékeny, és apró, még is belátok innen mindent, oh, fahéj, a szerecsen, a karácsony illata! Körbeleng, és csak még szebbé tesz engemet. Mellettem az ablak: szerencsétlen jégvirág! Letörlik, és életének vége már. De én élek, örökké, mert engem szeretnek, és megleszek, míg világ a világ. 
Jajj, mindig elfelejtem! Mindig csak egy kis időre kellek! Mikor már a padláson zúzmarás az ablak, értem jönnek, és felaggatnak nyomban. Aztán jő az aranykor, akkor persze imádnak, de amint vége a nagy hercehurcának, már visznek is föl a padlásra. És én ezt mindig elfelejtem! És én nekik még itt, díszelegtem!
Végül is, dísz volnék. Üveggömb, melytől elakad a szó. De ez semmire se jó. Mert alig pár hét, amíg szeretnek engem. Aztán elhagynak, eldobnak engem. Nem vagyok jó semmire. Csakhogy karácsonykor, a kedvükre tegyek.
Üres dísz vagyok. Nincs bennem semmi csodás. Mert csak eszköz vagyok. Eszköz azoknak, kik egy évben, csak egyszer szeretnek igazán.

Gratulálok mindenkinek, aki részt vett a feladaton, mind a Vendégíróknak és Különdíjasoknak egyaránt! Nagyon szép, színes és különleges ünnepi történeteket alkottatok, változatos témában, hiszen olvashattunk boldogabb és szomorúbb történetet is. A Vendégírók számára emailben küldeném el a nekik járó feladatot, melyhez kérném, hogy vagy ide, kommentben küldjétek el az elérhetőségeiteket vagy írjatok nekem a pennatakezbe@gmail.com címre! Valamint a mellékelt kép a tiétek, melyet elhelyezhettek az oldalatokon, ha rendelkeztek bloggal!
A Különdíjasok munkáját a Penna Galériában helyeztem el a többi különdíjas, kiemelt mű mellé! A részvételeteket köszönöm és gratulálok nektek is! :)

1 megjegyzés:

Manna Warm írta...

Kedves Szatti...

Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget.
Azt hiszem erre az elismerésre most nagyon szükségem volt...:)
Épp a legjobbkor...:)

Mégegyszer köszönöm szépen...

Szeretettel:Manna

Flickr Images