Olvassunk nyáron is... na de mit? - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2015. június 2., kedd

Olvassunk nyáron is... na de mit?Jelenleg esős idő uralkodik - nálam legalább is, épp zuhog az eső -, mégis közeleg a nyár... hacsak benne nem vagyunk már most. Bár számomra a nyár fogalma akkor lép érvénybe, amikor megkezdődnek az iskolától mentes mindennapjaim. Akár esik, akár süt a Nap, hamarosan kezdődik a nyári szünet, ami a diákoknak, hallgatóknak mindenképp szabadságot jelent, s remélhetőleg azok is kihasználhatják majd a meleg napokban az édes semmittevést, akiket a munkahelyük köt esetleg asztalhoz. 
Összegyűjtöttem néhány könyvet, amelyek remek csemegét jelenthetnek ezekben a forró napokban... már csak arra gondolva, hogy kivonulva a kertbe, megpihenhetek majd a fa árnyékában, végig nyújtózva a kényelmes nyugágyon limonádét kortyolgathatok, melyben a jégkockák az üvegpohár falához kocognak, közben pedig kellemesen lengedez a szellő, énekelnek a madarak, s valahol a távolban éppen füvet nyír valaki... mindehhez nekem már csak plusz élvezetet jelent egy könyv társasága. Nyugodt. Szabad. Gondtalan. Nincs stressz, aggodalom, határidők vagy bármiféle zavaró tényező. Nem a legkedvesebb időszakom a nyár... én inkább esőpárti vagyok és jobban kedvelem a szelesebb, hűvösebb időjárást, de azért ez a pillanatkép igen csábító.

S hogy mely könyveket ajánlanám erre az időszakra?

Carina Bartsch - Cseresznyepiros nyár
Carole Matthews - A Csokoládéimádók Klubja
Dave Eggers - Az elveszett fiú
Elizabeth Gilbert - Ízek, imák, szerelmek
Emylia Hall: Nyarak könyve
Helene Tursten - Zuhanás
J.A. Redmerski - A soha határa 
Jane Austen - Büszkeség és balítélet
Jennifer E. Smith - Létezik térkép a szerelemhez?
Jennifer E. Smith - Vajon létezik szerelem első látásra?
Jenny Han - A nyár, amikor megszépültem
John Green - Csillagainkban a hiba
Kemese Fanni - A napszemű Pippa Kenn
Laura Fraser - Hét év a nagyvilágban
Meg Rosoff - Majd újra lesz nyár
Nicholas Sparks - Az utolsó dal
Tracey Graves Gravis - Kötelék


Remélem, mindenki talál kedvérevaló olvasmányt, amely közel hozzá stílusban és érdeklődésben! Ha gondoljátok, írjátok meg kommentben, ti mit ajánlanátok vagy melyik az a könyv, amit szerintetek mindenképp el kell olvasni ebben az időszakban! :)

Nincsenek megjegyzések:

Flickr Images