Horrorra akadva, avagy a Halloween-i Penna feladatsor - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2015. október 24., szombat

Horrorra akadva, avagy a Halloween-i Penna feladatsor


Kedves Penna Olvasók!

Ahogyan arról már facebookon is értesülhettetek, ismét megérkezett a Halloween-i Penna feladatsor! Őszintén, én személy szerint már nagyon vártam ezt a gyakorlatot, és remélem, hogy szívesen és ihletben gazdagon tudtok majd rá alkotni! Igyekeztem olyan kategóriákat alkotni, amelyben mindenki megtalálhatja önmagát, vagy azt a stílust és elképzelést, amelyben otthonosabban tud mozogni. 

1. Kategória 


A nevem Jack... és ez az én történetem


Biztosan mindenki ismeri a töklámpás eredetét, bár elég sok történet kering Jack-ről, s hogy miképpen tréfálta meg az Ördögöt. Egy viszont azonos minden történetben: Jack azóta is menny és pokol között bolyong, és sosem lel nyugalomra. A töklámpás az egyetlen, ami fényt jelent neki a sötétben, de kiutat sosem mutat majd. 
Hogy pontosabb képet kaphassatok Jack legendájáról, mindenképp olvassatok utána. Számtalan cikk és könyvrészlet található az interneten, amelyből ihletet meríthettek. A feladat lényege, hogy bújjatok Jack bőrébe, és keltések életre a meséjét! Mutassátok be, hogyan próbált túljárni az Ördög eszén, akár más mellékszereplőkkel is bővíthetitek a cselekményt Jack és az Ördög karakterén kívül, továbbá teljesen új fordulattal, más befejezést is adhattok a történetnek! Október utolsó éjszakájáról van szó... ilyenkor a legvékonyabb a határ az élők és holtak világa között... találjatok rá Jack-re a sötétben és az ő szavain keresztül meséljétek el, ki is volt ő... 

2. Kategória 


Hókuszpókusz

Ha szóba kerül a Halloween, mindenkinek eszébe jut néhány hátborzongató vagy félelmetes elgondolás... holtak, kik kimásznak sírjaikból; vámpírok, akik ott lapulnak a sötétségben és csak arra várnak, hogy jeges ujjaikat torkunkra fonják; denevérek, szellemek, vérfarkasok üvöltése, a vérvörös Hold az éjszakai égbolton, vagy boszorkányok mágikus átka és varázslata...
De mit is tudunk róluk? Boszorkányok... számtalan könyv és történet foglalkozik természetfeletti lényükkel, és mégis, oly' keveset tudunk az eredetükről. A mítoszok, legendák és hiedelmek úgy lebegnek a levegőben, mint maga a varázslat... megfoghatatlanul, és a boszorkányok világáról bár vannak sejtéseink és elképzeléseink, mégsem tudunk azzal indítani, hogy "egyszer volt, hol nem volt..." Hol is kezdenénk? Kinél és mikor? Hol és hogyan?

A feladat témájául azt tűzném ki, hogy írjátok meg az első boszorkány történetét. Ki volt ő? Hogyan lett azzá, ami? Áldás vagy átok volt számára a boszorkánylét? Mindezt helyezzétek el egy korban, egy időben és fessétek meg annak hangulatát! Természetesen, maga a Halloween is szerepet kaphat a történetben. Talán pont ehhez köthető az is, hogy boszorkánnyá vált? Van jelentősége? Mi történhetett azon az éjjelen?

Meséljétek el az első boszorkány történetét! Gondoljátok végig, mely összetevők teszik a boszorkányt boszorkánnyá, majd dobjátok őket abba a bizonyos fekete üstbe, és kotyvasszatok egy varázslatos, misztikus és mágikusan különleges történetet! 
Fűszerezhetitek félelemmel, egy csipetnyi horrorral, vagy akár szerelemmel is!


3. Kategória 

Kísértetház a domb tetején

...A ház ott áll, amióta csak az eszemet tudom. Senki sem tudja, valójában mióta. Senki sem tudja, mi a valódi története. De egy bizonyos: üresen áll. Ablakai sötéten csillognak, falait borostyán takarja, s küszöbét több mint száz éve, talán ember sosem lépte át. Szándékos a szóhasználat... ember. Mert ha élő és lélegző lény nem is, valami létezik odabenn. Tudja ezt mindenki a városban, és mégis, a gondolatok némaságba burkolóznak. Senki sem beszél róla. Fejüket elfordítják, nyelvüket elharapják, csak hogy úgy tegyenek, mintha semmi sem állna a domb tetején. Mintha senki sem sikítana az éjszaka közepén. Valaki létezik odabenn... és én addig nem nyugszom, míg ki nem derítem...

A feladat lényege szerintem egyértelmű, és már maga a cím is beszédes; alkossatok egy olyan történetet, melynek középpontjában egy régóta nem lakott, különös, ódon ház áll, és amelynek lépcsőjére felmerészkedik a főszereplő, hogy kiderítse, miben áll annak titka vagy varázsa. Meséljétek el a ház történetét, a lehetséges cselekményt, ami történhetett odabent és amely hátborzongató érzést szőhetett a falai köré!
A történet evidens módon lehet horrorisztikus és vérfagyasztó, s ebben az esetben ne spóroljatok a félelemmel, viszont aki szeretné kissé humorosra vagy groteszkre venni a figurát, az is lehetséges. A hangulat megteremtése és annak formája már rátok bízott! Legyetek meglepőek, váratlanok, egyediek és alkossatok akár egy olyan végkifejletet, amire senki sem számítana!

8 megjegyzés:

Szatti írta...

Első beérkezett alkotás

Írói név: Nikó
Alkotás címe: Megérinteni, amit nem lehet
Választott kategória: 3. Kísértetház

Második beérkezett alkotás

Írói név: Hazel
Alkotás címe: Az első boszorkány
Választott kategória: 2. Hókuszpókusz

Szatti írta...

Harmadik beérkezett alkotás

Írói név: Monyita
Alkotás címe: A legelső boszorkányok
Választott kategória: 2. Hókuszpókusz

Szatti írta...

Negyedik beérkezett alkotás

Írói név: Senkifiú
Alkotás címe: A Padlás, avagy valami van a padlózat alatt
Választott kategória: 3. Kisértetház.

Szatti írta...

Hatodik beérkezett alkotás
Írói név: Brukú
Alkotás címe: Szemet szemért
Választott kategória: 1. A nevem Jack... és ez az én történetem


Hetedik beérkezett alkotás
Írói név: Bagoly
Alkotás címe: A ház lelke
Választott kategória: 3. Kísértetház


Nyolcadik beérkezett alkotás
Írói név: Lili
Alkotás címe: Ál-horror sztori
Választott kategória: 3.Kísértetház

Köszönöm mindhármótok részvételét és alkotását! :)

L. Orosz írta...

Gondolom, a köszönet a részvételért azt jelenti, hogy rossz. Szívesen, mert nem a győzelem a fontos, hanem a részvétem!:D :D

Szatti írta...

Miért jelentené azt? Tudtommal igencsak elismerően értékeltem a műved és semmilyen rossz szóval nem illettem. Másrészt pedig, szimplán csak megköszöntem a műveket, mint ahogyan mindenkinek köszönetet mondtam emailben. Nyugtával dicsérd a napot, ahogy mondják és majd minden kiderül az eredményhirdetésen.

Szatti írta...

Kilencedik beérkezett alkotás

Írói név: L. Mearo
Alkotás címe: Odabent a szörny
Kategória: 3. Kísértetház a domb tetején

Köszönöm a műved!

L. Orosz írta...

Elnézést, csak valahol egész máshol tapasztaltam olyat többször, hogy a "köszönjük" az a lapáttal egyenlő, hiba volt ide vonatkoztatni! :) :) (Sajnos ilyen az agyam, mindenre sablont akar húzni, küzdenem kell ez ellen.)

Flickr Images