Vendégírónk, Aniie bejegyzése - Mitől válhat olvasottá egy oldal? - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2015. október 22., csütörtök

Vendégírónk, Aniie bejegyzése - Mitől válhat olvasottá egy oldal?


Nos, ez olyan kérdés, amelyre még én is keresem a választ. Legalábbis, ha saját ügyködésem alatt áll egy blog. Ezért olvasóként közelíteném meg a kérdést. Én mit keresnék egy oldalban? Gondolom, mindenki egyetért abban, hogy érdekes legyen. Szeretem, ha felkeltik a figyelmemet, ugyanakkor kellemesnek találom, ha nincs túlpörgetve a dolog. Az szép és jó, ha figyelemfelkeltő valami, de azért a szemnek is kényelmesebb egy letisztult kép.
Fontos még az is, hogy olvasható legyen a betűtípus, a betűszín, mert akkor hiába írsz remekművet, ha senki sem tudja elolvasni. Csak nagyon vállalkozó kedvűek kezdenek el betűzgetni egy túlságosan kicifrázott betűtípust, vagy minimálisra állított betűméretet. De, ettől még nem lesz olvasott. Csak látványos. Ha a tartalom eléggé megüti a mércét, ha odaragaszt a gépedhez, akkor szerintem már az sem érdekel, ha megvakít, olyan fehér, vagy a sok színtől már szédülsz. Természetesen, lehet zavaró. Ellenben, egy jó blognak először is, jó olvasmánynak kell lennie, vagy érdekes témákat kell felhoznia. Ezen felül, ha feladatokkal szolgálnak, ha van lehetőség arra, hogy hozzáadjak valamit az oldalhoz, biztosan nagyon szívesen olvasnám, és látogatnám. Arról nem is beszélve, hogy a jól karbantartott oldal, amibe sok időt, és energiát ölsz, biztos meghozza a gyümölcsét.
Viszont, üti az egészet az, ha senki sem ismeri az oldalt. Ebből kifolyólag, hirdetni kell, megosztani, hogy egyre többen látogassanak el, hogy többen ismerjék meg, mert semmire nem mész azzal, ha az internet egy eldugott sarkában egy menő blogon egy mesterművet írsz – csak magadban. 

Összegezve, egy jó oldal kellemes látványú, de se nem unalmas, se nem eltúlzottan izgága színvilágú. A tartalma figyelemfelkeltő, érdekes, abbahagyhatatlan. Lehetőséget kínál a saját gondolataid megosztására, hozzájárulásra az oldal népszerűsítésére. Nem elhanyagolt, szépen karbantartott. S nem utolsó sorban: sokat híresztelt. Természetesen, ez az olvasóktól is függ, hiszen sok virtuális írónk a hozzászólások hiányában hagyja abba a dolgot. Higgyétek el emberek, egy-két szó is sokat jelent egy bloggernek az oldalán, úgyhogy tessék használni azt a billentyűzetet! Szerintem, ilyen egy jó oldal, de ezt nem kell életcéllá kitűznie minden bloggernek. Az olvasók mind másak, tehát másra is vágynak, nem lehet mindenkinek megfelelni. Én csak egy vagyok, a sok olvasó közül, és ez csak egy vélemény. Azt hiszem, egy blog talán attól lehet a legjobb, ha a lehető legtöbb féle olvasónak kínál megfelelő szórakozást (a józanész keretein belül).
Végezetül, fiúk és lányok, férfiak, és nők, nagypapák, és nagymamák: egy oldal attól olvasott, ha minden véleményt meghallgat, majd ezeket a véleményeket egy kellemes, és érdekes csomagolásba kötve közli mindenkivel, akit elért az üzenet.

Remélem tetszett, amit írtam, ezek az én gondolataim a témával kapcsolatban. Minden bloggernek sok szerencsét, és kitartást kívánok, az olvasóknak pedig bátorságot a hozzászólások megírásában.

Nincsenek megjegyzések:

Flickr Images