Gondolatok bűvkörében - Gyakorlati feladat - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2016. január 9., szombat

Gondolatok bűvkörében - Gyakorlati feladat

A jelenlegi feladatnál ismét három kategóriát adtam meg, hogy legyen lehetőségetek választani és abban a témában alkotni, amelyik a legközelebb áll hozzátok! Olvassátok el mindhárom feladat leírását és abban a kategóriában alkossatok, amely a legszimpatikusabb számotokra!1. kategória - Fogadom...

Január. 2016. Egy újabb év kezdete. Biztos vagyok benne, hogy az itt jelenlévő olvasók és írók többsége tett valamilyen fogadalmat vagy ígéretet, amelyet szeretne teljesíteni az elkövetkezendő év során. Ez lehet egy apró cél vagy egy nagyobb kihívás, viszont mindenkinek van valamiféle elhatározása, amit most szeretne esetleg jobban vagy sikeresebben megvalósítani az előző évhez képest.
A történetetek témáját ebben a szellemben alkossátok meg! Úgy alakítsátok a cselekményt és a főszereplőtök életét, döntését, továbbá gondolatait és érzéseit, hogy azt valamilyen fogadalom vagy ígéret határozza meg! Happy end vagy tragikus befejezés? A lényeg, hogy kapjon szerepet a történetben és szorosan kapcsolódjon a cselekmény alakulásához, valamint a végkifejlethez! Álmodj! Ígérj! Valósítsd meg!


2. kategória - Ahol egy ajtó bezárul, ott kinyílik egy másik...

Életünk során gyakran csalódunk. Lehet ez egy elszalasztott lehetőség után maradt keserű érzés, valakinek vagy valaminek az elengedése után érzett hiány, vagy jelentheti valaminek a végét is, amelyet már nincs alkalmunk újra az életünk részévé tenni. Az élet kiszámíthatatlan. Váratlan. Olykor igazságtalan is... viszont "nincs szivárvány eső nélkül" és ebben az értelemben minden nehézségnek oka, értelme, miértje van, továbbá utat engedhet valami újnak, jobbnak és szebbnek, ha engedünk annak, hogy észre is vegyük azt. 
A kategória címét szem előtt tartva, alkossatok egy történetet, melyben ez a gondolat öleli körbe a sorokat! Átvitt értelemben, lehet szó olyan cselekményről, ahol a főszereplőtök életében bekövetkezik egy nem várt fordulat, melyet felold majd egy boldogabb befejezés, vagy szó szerinti értelemben vett történetről is szó lehet, amikor a főszereplő maga mögött hagyva az addigi életét, belevág egy ismeretlen, de annál izgalmasabb kalandba, melynek egy új élet a jutalma.
Bárhogyan is értelmezitek a kategória címét, ez a gondolat érvényesüljön és határozza meg a tartalmat!

3. kategória - Mikor elengedem, aki vagyok, azzá válok, ami lehetnék


Az élet olykor igazságtalan vagy olyan próbatételek elé állít, melyeken nehéz átküzdeni magunkat, és olykor az sem biztos, hogy sikerrel járunk az "út" végén. Viszont vannak olyan akadályok, melyeket mi magunk állítunk önmagunk elé. tehetjük ezt félelemből, bizonytalanságból, viszont ha elég merészek és bátrak vagyunk, olykor még önmagunknak is okozhatunk meglepetéseket! Olyan jellemvonásunkat vagy tulajdonságunkat ismerhetünk meg, melyek addig rejtve voltak előlünk vagy engedve egy-egy lehetőségnek, vágynak vagy érzésnek, boldogabbá és teljesebbé válhat az életünk.
Hasonlóan az előző kategóriában írtakhoz, itt is a gondolat értelmezésén van a lényeg, hogy ki mit lát és képzel a szavak mögé. Ragadjátok meg a cím mondanivalóját és alkossatok egy történetet, mely ezt a gondolatot járja körül, ez határozza meg a cselekményt, a főszereplő érzéseit és döntéseit! A történet alapulhat valóságos eseményekre vagy elrugaszkodhattok a realitás talajáról, és egy misztikus, fantasy jellegű történetet is írhattok! Ennek a jellegnek a megválasztása a Ti kezetekben van! 

2 megjegyzés:

Szatti írta...

Első beérkezett alkotás

Nagy Miklósi Anna - Harmadik kategória - Képzelt világ

Szatti írta...

Második beérkezett alkotás

Egri P. Zsanka - Második kategória - Új csodák felé


Harmadik beérkezett alkotás

Ena - Második kategória - Egy lépésre jár a messzeség

Köszönöm őket! :)

Flickr Images