Állati mesék - Gyakorlati feladat - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2016. február 27., szombat

Állati mesék - Gyakorlati feladat1. kategória - Buborékvilág

Eltűnődtetek már azon, hogy milyen lehet a víz alatt élni? Mire gondolhat egy aranyhal, aki a mindennapjait egy akváriumban tölti? Nap mint nap lát bennünket, követi a mozdulatainkat, a lépéseinket és mégis, ismeretlen ismerősökként nézegetjük egymást az üveg két oldaláról. Néhány másodpernyi üvegkocogtatás, apró mosolyok, majd el is távolodunk az élettel teli buborékvilágtól.

A jelenlegi feladatban szeretném, ha ezt az ötletet ragadnátok meg! Bújjatok egy aranyhal testébe és vessétek papírra a lehetséges érzéseit és gondolatait, hogy miképpen érzékeli a körülötte lévő világot, továbbá a benne élő embereket! Egy ilyen apró kis teremtmény hatással lehet az életünkre? A történet lehet elgondolkodtató, szívbemarkoló, de akár a humoros oldalát is megragadhatjátok!

2. Cirmos cica haj...

Négy tappancs, puha bunda, csillogó szemek, doromboló hízelgő-csomag... akaratlanul is el tud olvadni az ember, ha cicát simogathat vagy szeretgethet. De, hogyan látnak ők minket? Mik vagyunk a szemükben? A barátjának tekint vagy csak valakire, aki kényeztetni és lesi minden lépését? Értenek bennünket? S mit tennénk, hogy egyik napról a másikra válaszolna egy hangosan kimondott kérdésünkre? Talán több is rejlik bennük, minthogy kiváló egerészek és bravúros módon tudják végrehajtani merész és olykor hajmeresztő ötleteiket? Olykor a látszat csal, ahogy mondani szokták...

Ragadjátok meg a történet lehetséges mondanivalóját és bújjatok egy macska testébe, ezáltal érzékeltetve a gondolatait és érzéseit! Akár a fantázia világa felé is irányíthatjátok a cselekményt, de természetesen a realitás talaján is maradhattok!


3. kategória - Tollas jóbarát

Az első feladatban mondhatni, se keze se lába típusban alkothattok, míg a második kategóriában jobb, ha négy lábra estek a történet végére. Ezzel szemben a harmadik típus magasan ívelő történetet rejthet magába, miszerint egy bagoly testében kellene kinyújtóztatnotok a végtagjaitokat! Ők az éjszaka teremtményei és talán olyan dolgoknak is a szemtanúi, amelyekre más nem figyel fel az éjszaka csöndjében! Alkossatok történetet és lássátok a világot egy bagoly szemén keresztül!
Legyen szó akár horrorisztikus, humoros vagy fantasztikus történetről, a lényeg a bagoly karakterének megragadása, és hogy az ő gondolatain, továbbá érzésein keresztül mutassátok be a cselekményt!


Ez a kép pedig csak a vicc kedvéért... ha már aranyhal és macska a téma :)

Vendégírók

3 megjegyzés:

sheraphine írta...

Szia Szatti!
Olyan kérdésem lenne, hogy tudom, hogy csak egy művel lehet jelentkezni, de ha nekem mégis megfogta a fantáziám kettő, akkor az egyiket beküldhetem neked a feladaton kívül, hogy elmondd róla a véleményedet? :)
Sheraphine

Szatti írta...

Természetesen! :) Ezt a megoldást elfogadom! Versenyen kívül véleményezem a másik művedet, viszont mindenképp hangsúlyozd majd ki, hogy melyiket szeretnéd ide, a feladatra szánni! :)
Kíváncsian várom a műved és köszönöm előre is!

Szatti írta...

Eddigi alkotások:

1. alkotás - Linda Bloggerina - II. kategória
2. alkotás - Brukú - I. kategória - Memóriamentes
3. alkotás - Katica - II. kategória
4. alkotás - Benke Mária - II. kategória - A pórul járt macska
5. alkotás - B. Judit - I. kategória - Az aranyhal
6. alkotás - Zenka - I. kategória

A félreértések elkerülése végett, ez nem eredményhirdetés! Mindössze, szeretném feltüntetni, hogy eddig kitől érkezett feladat a pályázatra! A sorrend a művek beérkezését jelzi, és nem megkülönböztetés vagy helyezés!

Flickr Images