Megalkotlak kívül-belül - Gyakorlati feladat - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2016. május 7., szombat

Megalkotlak kívül-belül - Gyakorlati feladat

Kedves Olvasók!

Valószínűleg, ez az utolsó feladat a nyári szünet előtt, hiszen tudjátok, hogy olyankor a gyakorlati feladatok lehetőség mindig szünetel - pontosan júniustól, egészen szeptemberig. Ilyenkor nekem is szükségem van egy kis szünetre és pihenésre, viszont talán kárpótlást jelenthet számotokra, hogy sokkal több bejegyzéssel, valamint írással kapcsolatos témával jövök majd az oldalra, hiszen több időm lesz az írásra is. Így nyáron, bár gyakorlati feladatra nem fog sor kerülni, ugyanúgy lesznek bejegyzések az oldalon és szeptemberben újult erővel, ismét belevágunk majd a gyakorlati feladatok sűrűjébe.

Ennek tekintetében szeretném, ha ez a lezáró feladatsor kicsit összetettebb lenne a megszokottnál, hogy egy eredményes és sikeres munkával zárhassuk a júniusi hónapot. Még a kezdet kezdetén, jó pár évvel ezelőtt a Pennát a kézbe indulásánál sor került egy olyan feladatra, hogy megadott képekhez kellett tartalmat, illetve fülszöveget írnotok és a Vendégírók azt a lehetőséget kapták jutalmul, hogy megírhatták a hozzá tartozó történetet. 
Most ezt a két ötletet egybe gyúrnám, azaz a megadott címekhez írjatok egy rövid ismertetőt, tartalmat vagy fülszöveget (amelyik megnevezés szimpatikusabb), majd egy hosszabb, terjedelmesebb novella formájában dolgozzátok ki a cselekményt! Eddig is szabadjára engedtelek benneteket terjedelem tekintetében, viszont általában tartottátok magatokat a novella íratlan szabályaihoz, és maximum 4-5 oldalas műveket nyújtottatok be a pályázatra. Most ezt a határt bátran átléphetitek! Nem azt mondom, hogy az előzőleg példaként említett szám mellé tegyetek még egy nullát, hiszen nem várható el tőletek egy ekkora feladat és nem is ez lenne a gyakorlat célja, de nyugodtan elengedhetitek magatokat az alkotói székben! Az írásotok és ti magatok is érzitek majd, hogy mennyi oldal elegendő a történetetek elmesélésére.

Igyekeztem minél változatosabb és hangzatosabb címeket választani, hogy általuk megragadhassátok a romantikus, meseszerű vagy éppen kalandos történetek mellett a misztikus vonalat, továbbá a thriller vagy horror műfaját is. Remélem, hogy mindenki megtalálja a kedvére való lehetőséget! 


Választható címek

1. Boldoggá tenni a boldogságot 
2. Vízbe fojtott bánat 
3. Ismeretlen úton 
4. Az egyetlen, akit szerettem 
5. A titokzatos napló 
6. Pitypalatty-völgy meséi 
7. Álmomban már láttalak 
8. Ház az út végén 
9. Az utolsó sárkány 
10. Az üvegen túl - Tükörvilág


2 megjegyzés:

Diana Soto írta...

Nagyszerű feladat!
Csak annyi bajom van vele, hogy nem tudom, hogy melyiket válasszam!

Szatti írta...

:)

Ha több címhez is van ötleted, akkor érdemes lehet úgy neki kezdened, hogy mindegyik neked tetszetős címhez megalkotod a fülszöveget, és utána meglátod, hogy melyiket tudod jobban továbbvinni, azaz a feladat szempontjából eredményesebben teljesíteni. A többi ötletedet meg befejezheted majd, ahogy időd engedi és így az alkotásaid száma is bővülhet! :)

Flickr Images