Gyakorlati feladatok - Ismertető - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2016. június 7., kedd

Gyakorlati feladatok - Ismertető


Mielőtt megragadnád az alkalmat - és a billentyűzetet -, elmondanék néhány fontos dolgot, amely lényeges lehet az alkotás szempontjából:

Válassz magadnak írói nevet! 
Nehéz különbséget tennem, ha két író is szimpla és egyszerű névvel pályázik (pl.: Nóri vagy Betti). Nevezhetsz a teljes, valódi neveddel is, ellenben ha inkább rejtve maradnál és egy írói nevet választanál, akkor mindenképp kreatív és egyedi legyen, amelyből biztosan nem lesz még egy az oldalon! Így nekem is könnyebb lesz tudnom, hogy a műveket kikhez társíthatom!

Jól gondold át a megadott témát!
Többen is, már a feladat megjelenése utáni órákban megkeresnek emailben, hogy ők már el is készítették az adott gyakorlatra szánt alkotásukat. Ez szép és jó, viszont ilyenkor szoktak összecsapott művek születni. Az alkotásra mindig egy teljes hónapot adok, így bátran használd ki! Nincs fontossági sorrend vagy megkülönböztetés annak függvényében, hogy ki milyen hamar küldte el az írását. 

Mindig pontosan olvasd el a feladat leírását!
Problémák adódhatnak abból is, ha valaki nem jól értelmezte a feladatban megadott instrukciókat vagy nem olvasta végig teljesen, és emiatt hiányos a műve, vagy kimaradt belőle valami fontos "alapanyag", amely amúgy szükségszerű lett volna a feladat típusát tekintve. Mindig figyelmesen olvasd végig a feladatot, és ha kérdésed lenne vagy valamire nem kaptál választ, bátran írd meg kommentben!

Az írásokat emailben várom!
Régebben kommentes megoldás volt, viszont azzal gyakran meggyűlt az írók baja, így emailben történik az írások elküldése. Mindez azért is tetszetősebb, mert sokakat frusztrál, ha folyamatosan látják, hogy a hónap során milyen művek érkeznek be és emiatt lehet, hogy a saját alkotását gyengébbnek érezve, inkább meg sem próbálkozik az elküldésével. Az emailek által csak én látom, hogy ki milyen történetet, novellát ír, és így sokkal többen túl tudnak lépni a félelmen vagy az önbizalomhiányon. A feladatokra érkező írásokat csak a határidő lejárta után osztom meg az oldalon, hogy akit esetleg érdekel és szívesen elolvasná a beérkezett írásokat, az meg tudja őket tekinteni.

Az elérhetőségem: pennatakezbe@gmail.com

Semmi sem végleges!
Ha készen vagy a munkáddal és el is küldted nekem, még mindig van lehetőség a korrigálásra. Miután megkaptam és elolvastam, összegzően elmondom róla a véleményem, továbbá a meglátásaimat, pozitív és negatív tapasztalataimat egyaránt. Ha a véleményem után úgy gondolod, hogy a határidő lejártáig tudnál még javítani a munkádon és élnél a változtatás lehetőségével, bátran javíts rajta vagy dolgozd át!

Ha valamire nem kaptál itt választ, tekintsd meg a Légy Vendégíró menüpont tartalmát!
Minden további kérdésre szívesen válaszolok emailben!

Nincsenek megjegyzések:

Flickr Images