Rémmesék éjszakája - Gyakorlati feladat - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2016. október 29., szombat

Rémmesék éjszakája - Gyakorlati feladat


Ha november, akkor halloween-i gyakorlati feladatsor, amelyen belül most három kategóriában is alkothattok. Személy szerint, én nagyon szeretem ezt a típusú gyakorlatot, és a megadott kategóriák által azt szerettem volna kiemelni, hogy horror témában több alkotási lehetőségetek is legyen. Így, akik kedvelik a képalkotást, azok történetet alkothatnak az adott kép mondanivalója alapján, a mesék szerelmesei saját elképzelésük által átszabhatják egy ismert mese cselekményét, harmadik variációként pedig egy megadott bekezdést kell folytatnotok. Alkotásra fel!

1. kategória
A madárijesztő története

Alkossatok egy történetet, melyben egy madárijesztő kapja a főszerepet, viszont nem feltétlenül neki kell az elbeszélőnek lennie. Inkább a jelenléte legyen kulcsfontosságú, de természetesen lehet ő maga is a mesélő, akinek az oldaláról megismerjük a történetet. Ennek eldöntése rátok bízott. Ami viszont lényeges, hogy a történet mindenképp Halloween éjszakáján játszódjon és valamilyen formában tegyétek a cselekmény részévé!

2. kategória
A Gonosz Királynő

Daliás herceg fehér lovon, beszélő tükör, gonosz mostoha és mérgezett alma... elég csak ennyit mondani, és máris mindenki tudja, hogy Hófehérke történetéről van szó. Annak a lánynak a történetéről, akinek a mostohájával nem volt szeretetteljesnek nevezhető a kapcsolat. Féltékenység, örök szépség utáni sóvárgás, az igaz szerelem megtalálása és a jó győzedelmeskedése a rossz fölött... ismerjük a történetet, de leginkább Hófehérke oldaláról. Most itt az ideje, hogy meghallgassuk a Gonosz Királynő meséjét is, hogy ő hogyan élte át a történéseket. Valóban gonosz volt, vagy inkább ő volt az áldozat? Mindent tudunk, vagy vannak még titkok, amik ködbe burkolózva a feledésbe merültek? Ez most a Gonosz Királynő meséje... Tükröm tükröm, mondd meg nékem... avagy elmesélem a valódi történetet!


3. kategória

Enyém az utolsó szó
"Kopogás zavarta fel az éjszaka csendjét. Egy hívatlan látogató toporgott a küszöbön. Lassú léptekkel haladt egyre leljebb és leljebb a lépcső homályában, amikor az óra éjfélt ütött. Megérkezett hát. Eljött értem - gondolta. Kezét a mellkasára tette, mintha csak csillapíthatná a bordái mögött dübörgő szíve vad ritmusát, majd az ajtókilincs felé nyúlva felkészült, hogy szembenézzen a végzetével..."

Ezen kategória lényege, hogy a fentebb látható bekezdést tovább folytassátok. Az eddig írtakhoz igazodva alkossátok meg a szereplőket és a lehetséges cselekményt! Ki lehet a titokzatos látogató? S a főszereplő miért érez félelmet? Milyen események előzhették meg ennek a pillanatnak a bekövetkeztét? Adjatok választ minden lehetséges kérdésre és írjatok egy izgalmas, feszültséggel teli történetet!


Elküldési lehetőség: pennatakezbe@gmail.com
Terjedelem: nincs megkötés!
Kritérium: írói név és választott kategória feltüntetése az emailben

Beküldési határidő: november 24.. (csütörtök)
Eredményhirdetés: november 26. (szombat)

A beérkezett feladatokat folyamatosan véleményezem, viszont a határidőként adott egy hónap folyamán lehetőség van javításra, illetve korrigálásra. A feladat célja nem csak az, hogy valaki vendégírói lehetőségben részesüljön, hanem az is, hogy egyrészt rendszeressé tegye az írói tevékenységeteket, továbbá egy-egy gyakorlat alkalmával igényes és tartalmas alkotások születhessenek, melyek gazdagabbá tehetik minden író repertoárját! 

Sok sikert kívánok és előre is köszönöm a részvételetek!

4 megjegyzés:

Desszi Desz írta...

Szia Szatti!

Hú, jó kis feladat, már van is ötletem :D Azonban lenne még egy kérdésem: prózai formában kell írni? Vagy lehet más is? Nem versre gondoltam, hanem leginkább az egyéb kategóriába tartozóra, ha egyáltalán van ilyen... :DD

Köszi a válaszod, és szép estét!

Szatti írta...

Minden van, amit szeretnétek :) Nem szoktam megkötni, hogy csak ez vagy csak az, mert abból akkor csak alkudozás van. Így lehet prózai jellegű írással, verssel is pályázni... és egyébbel is ;)

Lana írta...

Szia Szatti! :)

Írtam e-mailt a gyakorlati feladattal kapcsolatban, remélem megkaptad! :)

Köszönöm a lehetőséget!

Puszillak

Lana

Szatti írta...

Megkaptam és köszönöm! A napokban véleményezlek! :)

Én köszönöm a részvételed!

Flickr Images