Pennát le, Ünnepre fel! - Gyakorlati feladat - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2016. november 26., szombat

Pennát le, Ünnepre fel! - Gyakorlati feladat

...csing-ling-ling...

1. kategória - A legszebb karácsonyi ajándék


Az ember sok mindennek tud örülni. Bármi is lapuljon a karácsonyfa alatt, egy nekünk címzett doboz őszinte gesztusa annak, hogy valaki gondolt ránk. Nem számít a csomagolásba rejtett ajándék kézzel fogható mérete vagy értéke... a kedvesség és a szeretet láthatatlan, s mégis körülöleli az ember szívét és lelkét. Ebben a kategóriában az lenne a feladatotok, hogy megragadjátok a számotokra legkülönlegesebb érzést, melyet most ebbe a történetbe tudtok "csomagolni". A tartalom legyen egy kedves üzenet, a cselekmény egy elgondolkodtató megállás a mindennapokban, az olvasás pedig néhány percnyi kikapcsolódás, valamint élmény, amely minden olvasó szívébe beköltözhet. 
A cselekmény és a szereplők megválasztása rátok bízott! A lényeg, hogy az ajándékozás, a másokra való gondolás és az önzetlenség kapjon szerepet a történetben! 

Legyen ez a történet tanulság és igaz példája annak, hogy a kedvesség és a szeretet ott lapul mindenki szívében!

2. kategória - Légy valami más!

Karácsonykor, avagy az ünnepi időszakban sok dolog kap fontos szerepet; szeretteink mosolya, az ünnepi fényben tündöklő ajándékok, a plafonig érő karácsonyfa, melyen megannyi üveggömb díszeleg, a bejárat mellé támasztott szánkó, forró kakaó, vagy a langymeleg, vajpuha kalács, amely még édesebb, mert a nagymama készítette... sorolni lehetne ezeket a dolgokat, melyek mosolyt csalnak az arcunkra. Tudjuk, hogy mit gondolunk az ünnepekről... tudjuk, hogy miként éljünk meg a Karácsonyt. De mit gondolhat a szél, mely végig süvítve a tájon, megannyi hópelyhet sodor magával? Vagy a gyertyaláng, mely ott vibrál a sötét ablaküveg előtt? Na és, a hidegben didergő hóember, aki gomb szemeivel végig kíséri a házban történő eseményeket? 


Választható szemszögek: 
1. Szél 
2. Gyertya
3. Hóember

Ebben a kategóriában őket személyesíthetitek meg! Legyetek akár szél, a gyertya vagy a hóember... a lényeg, hogy most az Ő szemén keresztül érzékeltessétek a történetet, és annak cselekményét! 

3. kategória - A Télapó és egy csipetnyi varázslat

Sok elképzelés él bennünk, hogy egyrészt, vajon tényleg létezhet-e Télapó, s ha igen, miképpen képes teljesíteni egyetlen éjszaka leforgása alatt, hogy minden gyermeknek szerte a világon, ajándék érkezzen az ünnepi fa alá? Varázslat? Mese? Képzelgés, melyben gyerekként hiszünk, de felnőttként már csak múló ábrándként él az emlékezetünkben? Ha a Karácsonyra vagy az ajándékbontásra gondolunk, eszünkbe juthatnak a rénszarvasok, a manók, az Északi sark, és a száncsengők csilingelése...viszont mi lehet az igazság? 

Ez a kategória valóban a mese pillanata! A képzeletekre és fantáziátokra bízva, alkossatok egy történetet, amely választ adhat minden kérdésre... vagy vannak dolgok, amelyek jobb, ha titokban maradnak? Hiszem, ha látom vagy látom, ha hiszem?

Elküldési lehetőség: pennatakezbe@gmail.com
Alkotás: novella, vers és minden egyéb
Terjedelem: nincs megkötés!
Kritérium: pontosan tüntesd fel az írói neved és választott kategóriát az emailben

Beküldési határidő: január 5. (csütörtök)
Eredményhirdetés: január 7. (szombat)

A beérkezett feladatokat folyamatosan véleményezem, viszont a határidőként adott egy hónap folyamán lehetőség van javításra, illetve korrigálásra. A feladat célja nem csak az, hogy valaki vendégírói lehetőségben részesüljön, hanem az is, hogy egyrészt rendszeressé tegye az írói tevékenységeteket, továbbá egy-egy gyakorlat alkalmával igényes és tartalmas alkotások születhessenek, melyek gazdagabbá tehetik minden író repertoárját! 

Sok sikert kívánok és előre is köszönöm a részvételetek!

4 megjegyzés:

Ruka Philips írta...

Azt hiszem megtaláltam a kedvemre való gyakorlati feladatot!
Alig várom hogy elkészítsem a művemet, és hogy elküldhessem :)

Szatti írta...

Én pedig nagyon várom, hogy beérkezzen! :)
Előre is köszönöm!

Norah Newman írta...

Szia!

Olvasgatom a blogodat már egy ideje, de most éreztem elérkezettnek az időt, hogy csatlakozzam az egyik feladathoz :) Nagyon tetszik az ötlet, és nagyon igyekszem, hogy időben végezzek - remélem, sikerül.

Szép napot Neked, és kellemes karácsonyvárást! :)

Norah

Szatti írta...

Előre is köszönöm Noah az alkotásod! Kíváncsian várom! :)

Flickr Images