Légy valaki más! - Gyakorlati feladat - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2017. február 25., szombat

Légy valaki más! - Gyakorlati feladat


Hamarosan magunk mögött hagyhatjuk a hideg, téli hónapokat, így most a tavaszra hangolódva egy olyan gyakorlati feladatot hoztam nektek, amelyben most nem önmagatok lesztek, hanem valaki vagy valami más. Erre a típusra sokszor volt már példa, emlékezzetek csak vissza a karácsonyi feladatsorra vagy a halloween-i gyakorlatra.
Bújj akár a pillangó "bőrébe", legyél akár hóvirág vagy "nyitnikéket" éneklő széncinege, a lényeg, hogy az ő szemszögükön keresztül ragadd meg a tavasz hangulatát és mutasd be a gondolataikat, érzéseiket! Mire gondolhat a nárcisz, amikor elkezd utat törni magának a föld alól? Milyen érzések kavarognak benne, amikor először beleszippant a tavaszi levegőbe? Mire gondolhat a hó, amikor a nap melengető sugarai álomba ringatják, majd eltüntetik, mintha nem is létezett volna? S mire gondolhat a fa, mely első hajtásait kezdi bontogatni?

Most nyolc tavasszal kapcsolatos megnevezést láthatsz, amelyekkel annyi a dolgod, hogy kiválaszd a számodra két legszimpatikusabb kategóriát, és azok felhasználásával történetet, illetve verset alkoss! Igen, most két lehetőség is adott számodra! Míg más gyakorlatoknál novellát vagy verset lehetett írni, egyetlen adott témát vagy kategóriát választva, most mindkettő készülhet, viszont különböző kategóriák kiválasztásával. Pl.: a novellának a Hóvirágot választod, a versnek pedig a Pillangót. Ennek eldöntése rajtad áll, hogy melyik kettőt szeretnéd párosítani!
Bármelyiket is válaszd, a tavaszra összepontosítva formáld meg a gondolatokat és érzéseket!
Ne feledd: válassz egy kategóriát a novella megalkotásához, és egy másodikat a vers megírásához, így a feladat teljesítésével két művel is gazdagodhatsz!

Kategóriák

1. Hóvirág
2. Olvadó hó
3. Katicabogár
4. Rügyező fa
5. Széncinege
6. Esernyő
7. Pillangó
8. Nárcisz

Fontos tudnivalók! 

Elküldési lehetőség: pennatakezbe@gmail.com
Alkotás formája: egy novella és egy vers, két különböző típusban
Pl.: a novella az 1. kategória, míg a vers a 7. kategória

Kritérium: adj címet a műveidnek!
Terjedelem: a novella maximum kettő, a vers maximum egy A4-es oldal
Formátum: csatolt word dokumentum vagy emailként mellékelt szöveg
Ne feledd: pontosan tüntesd fel az írói neved és választott kategóriákat az emailben!

Beküldési határidő: március 23. (csütörtök)
Eredményhirdetés: március 25. (szombat)

A beérkezett feladatokat folyamatosan véleményezem, viszont a határidőként adott egy hónap folyamán lehetőség van javításra, illetve korrigálásra. A feladat célja nem csak az, hogy valaki vendégírói lehetőségben részesüljön, hanem az is, hogy egyrészt rendszeressé tegye az írói tevékenységeteket, továbbá egy-egy gyakorlat alkalmával igényes és tartalmas alkotások születhessenek, melyek gazdagabbá tehetik minden író repertoárját! 

Sok sikert kívánok és előre is köszönöm a részvételetek!

5 megjegyzés:

Dbweb írta...

Szép gyűjtemény és összefoglaló a tavaszi virág előhírnökeiről. A könyvelés mellett foglalkozok hobbiként kertészettel.
Köszönöm Szép Napot!

Anna írta...

A vers és a novella is kötelező, vagy magában is be lehet küldeni?

Szatti írta...

Most mindkettő kötelező, igen! :) Kérlek - és kérek mindenkit, aki szeretne részt venni a gyakorlaton -, hogy válassz egy kategóriát a vers elkészítéséhez és egy másik kategóriát a novella megírásához!

Anna írta...

Köszönöm.
Vesztettél egy jelentkezőt.

Szatti írta...

A Te döntésed Anna! Ahogy jónak látod! Majd részt vesz helyetted más! :) Ez ilyen!

Flickr Images