Történet három mondatban - Eredményhirdetés - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2017. február 25., szombat

Történet három mondatban - Eredményhirdetés

Vendégírók


Lilla - Isten hozott! (a szél visz el...)

[...] Derengő hajnali félhomályban a hűvös fürdőszoba csempéjének támaszkodom, halkan suttogva számolok vissza 60-tól, mintha halk varázsigét mormolnék. Mindhiába, minden reményem szertefoszlik, az egy perc eltelt és az eredmény ismét negatív. Várok még, bűvölöm a pálcát, hátha megtörik az átok és megjelenik az a második, de már semmi nem történik. A csend még halkabb lesz, a Nap számomra nem kel fel többet, magányom két erős kar enyhíti, mely felemel, gyengéden átkarol és magához ölel, szorít. Talán ő is könnyezik, de ezt én nem láthatom. Vígasztal, míg zokogok, letörli a könnyeket, megcsókol és bátorít, lesz még újabb alkalom, mikor azt mutatja a „varázspálca”, amit mi akarunk. [...]


Zenka - Csillagtalan égbolt

[...] Aztán egyszer csak megtörik a pillanat. Sötét árnyék kúszik a látóterünkbe, olajos gőz ömlik ránk egy hatalmas, elhagyatott léghajóból. Sikolyok, csattanás, repedések a fedélzeten. Lassított felvételen látom a pusztítást. Isobel zuhanni kezd, aztán valamin fennakad. Tömzsi szmogfelhők füstpamacsai takarják el a hatalmas szerkezetet, ami a zuhanástól visszatart. Pár pillanat csak, és felismerem a kalózhajót, ahol nevelkedtem, a Galippát.
Próbálok segítséget hívni. - S.O.S! - kiáltom kétségbeesetten a rádióba, de senki nem felel. Aztán meglátom Hugot. Magához húz, mintha rég várt volna, aztán a földre lök.
- Éjjel minden szebb- suttogja a fülembe később. - Éjjel minden csak félig látszik...
  Isobel hatalmas roppanással semmibe vész. Sötétség vesz körül.
A gyerekkorunk mondókájára gondolok: - Az éjjel új kaland- suttogom, s közben nem tudok másra gondolni, minthogy nem adom fel. Elképzelem, milyen jövő vár rám a sűrű köd mögött. [...]


A teljes művek megtekinthetőek a Gyakorlati feladat menüpont, Meghatározó szavak alcím alatt.

Gratulálok mindkét írónak! Alkotásotokkal elnyertétek a Vendégírói elismerést! Az ezzel járó teendőket és minden fontos információt emailben fogok Nektek továbbítani! Míg Zenka írása különleges, egyedi hangvétellel bírt, addig Lilla írása megható és szívet melengető volt! Mindkettő nagy hatással volt rám! Köszönöm a részvételeteket és, hogy jutalmazhattalak Titeket!

Mindemellett pedig, természetesen ugyanilyen örömmel gratulálok minden írónak, aki alkotott a feladatra! Örülök, hogy sikeres és eredményes feladatot zárhattunk! 

A legújabb gyakorlatot már megtekinthetitek, amire remélem, ugyanilyen lelkesedéssel alkottok majd!

1 megjegyzés:

Zenka írta...

Köszönöm :)

Flickr Images