Egyszer volt, hol nem volt... - Eredményhirdetés - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2017. május 6., szombat

Egyszer volt, hol nem volt... - Eredményhirdetés

Norah Newman
Szépség és a Szörnyeteg
- Ajándék vagy átok? –

Villámlott és mennydörgött a fejünk felett. Az esővíz patakokban folyt végig a báltermet az erkélytől elválasztó, reszkető üvegtáblákon, és egyre hiábavalóbbnak tűnt a zenekar lázas igyekezete, mert már semmilyen muzsika nem nyomhatta el a természet hátborzongató zenéjét.
A hölgyek kedvéért őriztem a mosolyom, így az épp oly’ lefegyverző maradt, mint az első pillanatban, mikor a tánctérre kísértem őket, ám a hintázó kristálycsillárok a fejünk felett egyre sürgettek, azt üzenve, ideje volna kiüríteni a termet.
Éppen elszántam magam, sebtében meghajoltam aktuális táncpartnerem előtt, és faképnél hagytam, hogy utasításokat osszak a személyzetnek, mikor váratlanul kivágódott a mennyezetig nyújtózó üvegajtó, a márványpadlót pedig beömlő esővíz szennyezte.
Egy szélroham átlökött egy szánalmasan botladozó alakot az ajtószárnyak között, aki képtelen volt állva maradni mezítelen talpain, és térdre rogyott előttünk…

Verejtékben úszva ébredek. Mint minden hajnalban, attól az éjszakától fogva. Odakint már hétágra süt a nap, sugarai gyilkos tőrökként döfik át a nehéz damasztfüggönyt.
Bizonyára száz szolga sürög és tüsténkedik odakint, szerte a kastélyban, de a nyugati szárnyban még csend honol. Megtiltottam nekik, hogy betegyék ide a lábukat, és feldúlják az utolsó békés helyet a világomban.
Lerúgom magamról a takarót, és hagyom, hogy lecsusszanjon a földre. Az első utam ma reggel is az üvegbúra alatt szunnyadó rózsához vezet.
Még három szirom. Már csak három.
Összerezzenek, mikor meghallom a dörömbölést, és meglököm a búrát. A rózsa meginog, és érzem, ahogy az egész kastély beleremeg. [...]

A teljes mű megtekinthető a Gyakorlati feladat menüpont, Mesék és ünnepek világa alcím alatt, Egyszer volt, hol nem volt feladatnál!

Gratulálok Norah-nak! Alkotásoddal elnyerted a Vendégírói elismerést! Az ezzel járó teendőket és minden fontos információt emailben fogok Neked továbbítani! Köszönöm a részvételed és, hogy jutalmazhattalak!

Mindemellett pedig, természetesen ugyanilyen örömmel gratulálok minden írónak, aki alkotott a feladatra! Örülök, hogy sikeres és eredményes feladatot zárhattunk! A legújabb gyakorlatot már megtekinthetitek, amire remélem, ugyanilyen lelkesedéssel alkottok majd!

Nincsenek megjegyzések:

Flickr Images