Egy kategória, ezernyi történet - Gyakorlati feladat - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2017. szeptember 9., szombat

Egy kategória, ezernyi történet - Gyakorlati feladat

Kedves Pennások!

Ismét kezdetét venné a gyakorlati feladatok bejegyzés-sorozat, mely a szavak által alkotott történetek típusát foglalná magába. Aki rendszeres követője az oldalnak, annak ismerős lehet ez a gyakorlat, viszont az újak kedvéért pár szóban összefoglalnám a tudnivalókat.
A feladat kivitelezése egyszerű: három kategória látható, amelyek közül egyet kell kiválasztani a kihívás teljesítéséhez. Ezen kategórián belül további kritériumokat adtam meg, miszerint adott helyszínnel és szavakkal kell dolgoznotok. A megadott tárgyak, kifejezések egyike sem hagyható el, mindegyiknek szerepelnie kell a történetben! Amint sikerült kiválasztani azt a kategóriát, amelyik a legszimpatikusabb, nincs más dolgotok, mint a megadott helyszín és szavak által történetet írni.

A szereplők megválasztása, a cselekmény kialakítása és hogy miképpen teszitek a megadott szavakat a történet részévé, mind-mind rátok bízott feladat! A gyakorlat lényege és érdekessége, hogy mindannyian képet kaphassunk arról, mennyire különbözőek az elképzelések. Lehetséges, hogy két író is ugyanabban a témában alkot, s mégis más történetek születnek, más cselekménnyel látják el őket és teljesen más hangulatú, tartalmú írást olvashatunk majd. 

1. kategória
Helyszín: könyvtár
Felhasználandó szavak: kulcs, cetli, tulipán, fényképezőgép, szobor

2. kategória
Helyszín: parkoló
Felhasználandó szavak: térkép, esernyő, rúzs, tabletta, távcső

3. kategória
Helyszín: kórház
Felhasználandó szavak: napló, óra, tükör, parfüm, olló

Fontos tudnivalók! 


A beérkezett feladatokat folyamatosan véleményezem, viszont a határidőként adott egy hónap folyamán lehetőség van javításra, illetve korrigálásra. Amelyik művet hiányosnak találom vagy félkésznek, elmondom a vele kapcsolatos meglátásaimat, tanácsaimat és így lehetősége van az írónak az esetleges javításra, átírásra. Az újra visszaküldött írást ismét átolvasom és csak abban az esetben fogadom el résztvevő alkotásként, ha azt megfelelőnek és a feladat szempontjából is késznek érzem. Ezzel azt szeretném erősíteni minden íróban, hogy a maximumot hozza ki magából és ne csak "letudja" a feladatot. Célom, hogy a vendégírói lehetőség elnyerése mellett, rendszeressé tegye az írói tevékenységet, továbbá egy-egy gyakorlat alkalmával igényes és tartalmas alkotások születhessenek, melyek gazdagabbá tehetik minden író repertoárját! 

Elküldési lehetőség: pennatakezbe@gmail.com
Alkotás formája: novella
Kritérium: adj címet a művednek!
Terjedelem: max. 4-5 oldal (A4)
Formátum: csatolt word dokumentum vagy emailként mellékelt szöveg

Kérlek, pontosan szerepeljen az emailben:
- írói neved
- választott kategória száma
- a történeted címe 

Beküldési határidő: szeptember 28. (csütörtök)
Beérkezett alkotások közzététele: szeptember 29. (péntek)
Eredményhirdetés: szeptember 30. (szombat)

Ha valamire nem kaptál választ, írj kommentet vagy keress meg emailben!

Sok sikert kívánok és előre is köszönöm a részvételetek!

4 megjegyzés:

S. N. Leto írta...

Csak annyi kérdésem lenne hogy a történet csak az adott helyszínen játszódhat vagy elég ha csak az elején meg a végén van(nak) ott a szerplő(k)?

Szatti írta...

Nem muszáj végig ott játszódnia. A lényeg, hogy belesződd a történetbe és végülis, ha egy részében ott tartózkodnak (az elején és a végén, ahogy írtad), akkor eltekinthető ez az apróság! :)

Névtelen írta...

Ha elküldjük e-mailban a szöveget kapunk rá visszejelzést ?

Szatti írta...

Igen! Mindig válaszolok, ha megkaptam a művet, vagy már rögtön véleményezem is és úgy válaszolok. Attól függ, hogy érek rá és éppen hogy van időm az alkotás megtekintésére! Viszont, általában előbb jelzem, hogy megkaptam és rá 1-2 napon belül megírom a véleményem, miután elolvastam!

Flickr Images