Képekre írt történetek - Gyakorlati feladat - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2017. szeptember 30., szombat

Képekre írt történetek - Gyakorlati feladat

A bejegyzére tekintve, talán már is tudjátok, milyen jellegű feladatot hoztam. A nyár folyamán újabb írókkal bővült az oldal, így most nekik, mint új olvasóknak és tagoknak szeretnék kedvezni ezzel a jól ismert, közkedvelt és különleges feladattal, melynek teljesítéséhez nincs szükség másra, csak a fantáziátokra!

Látványos, beszédes és részletgazdag képeket válogattam össze, melyek közül remélem, megtalálod azt, amelyikhez szívesen alkotnál történetet. Válassz a megadott képek közül egyet és próbálj mögé látva egy olyan háttértörténetet írni, amely tükrözi a kép mondanivalóját, hangulatát, lehetséges cselekményét. A képekre kattintva nagyobb méretben is megtekintheted őket, hogy a részleteket még pontosabban láthasd. Ezek is segítséget adhatnak a novellád cselekményének kibontakoztatásához!


1.                                                                              2.

3.                                                                               4.

5.

Fontos tudnivalók! 


Az elküldött írásokra egy vissza-emailben mindig reagálok, hogy megkaptam és megérkezett hozzám. Innentől kezdve, miután elolvastam, néhány nap múlva válaszolok, hogy mik az észrevételeim, milyennek találtam, mennyire tetszett, értékelem mind tartalmilag, mind helyesírásilag, illetve, hogy megfelelt-e a feladat kritériumainak. Ha tökéletesnek és késznek érzem a művet, akkor összegzem a meglátásaimat, viszont ha hibákat vélek felfedezni, hiányosnak találom, félkésznek érzem akár tartalmilag, akár kivitelezés terén, akkor elmondom a vele kapcsolatos meglátásaimat, tanácsaimat és így lehetőség van a javításra, átírásra a határidő lejártáig.
Az újra visszaküldött írást ismét átolvasom és csak abban az esetben fogadom el résztvevő alkotásként, ha azt megfelelőnek és a feladat szempontjából is késznek érzem. Ezzel azt szeretném erősíteni minden íróban, hogy a maximumot hozza ki magából és ne csak "letudja" a feladatot. Célom, hogy a vendégírói lehetőség elnyerése mellett, rendszeressé tegye az írói tevékenységet, továbbá egy-egy gyakorlat alkalmával igényes és tartalmas alkotások születhessenek, melyek gazdagabbá tehetik minden író repertoárját! 

Elküldési lehetőség: pennatakezbe@gmail.com
Alkotás formája: novella
Kritérium: adj címet a művednek
Terjedelem: max. 4-5 oldal (A4)
Formátum: csatolt word dokumentum vagy emailként mellékelt szöveg

Kérlek, pontosan szerepeljen az emailben:
- írói név (amennyiben nem saját névvel pályázol)
- választott kép száma
- a történeted címe 

Beküldési határidő: november 2. (csütörtök)
Beérkezett alkotások közzététele: novemebr 3. (péntek)
Eredményhirdetés: november 4. (szombat)

Ha valamire nem kaptál választ, írj kommentet vagy keress meg emailben!

Sok sikert kívánok és előre is köszönöm a részvételetek!

2 megjegyzés:

Ev írta...

Halihó!
Most küldtem el a novellámat az e-mail címedre, gondoltam itt is jelzem, ciao! :)

Szatti írta...

Megkaptam és nagyon köszönöm! Válaszoltam is rá! :)

Flickr Images