The Tea Break Award, avagy A Teaszünet Díj - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2017. november 3., péntek

The Tea Break Award, avagy A Teaszünet DíjMindig nagy öröm, amikor a Pennát a kézbe díjat kap, viszont még nagyobb megtiszteltetés, amikor olyan írótól/blogostól kapok elismerést, akinek ismerem és olvasom az írásait, figyelemmel követem a ténykedését, az írói munkásságát. Ilyenkor érződik leginkább az együttműködés és a másikra való odafigyelés, s hogy mennyire fontos az összetartás ebben a közösségben. Nagyon szépen köszönöm Hennának, hogy gondolt rám és hogy meglepett A Teaszünet Díjjal. Hálás vagyok Neked és jól esik, hogy gondoltál rám!

A díj szabályzata

1. Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is.
2. Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illesz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged.
3. Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel.
4. Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni.
5. Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, s magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod.
+1. Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek.


Mit számít, hogy többé nem tündököl,
az a fény eltűnt a szemem elől,
az óra vissza sose jő,
mikor nyílt a virág, pompázott a mező;
nem szomorkodunk: az ad
erőt, ami megmarad;
az örök részvét, amely
mindig volt s nem múlik el;
s az enyhítő gondolat,
mely kínjainkból fakad,
s hit, mely haláltól se fél,
s az évek sora, mely bölcset farag.
/William Wordsworth/


Henna kérdései

1. Melyik könyv volt rád a legnagyobb hatással és miért?
Nem tudnék egyet sem igazán kiemelni, mert sok olyan könyv volt, ami meghatározó a számomra és mind más okból. Laurie Halse Andersen Jégviráglányok könyve nagyon közel áll hozzám, de ugyanígy ki tudnám emelni Oscar Wilde Dorian Gray arcképe című művét, vagy Michael Gruber A boszrokányfiú című történetét. Jó párat tudnék még felsorolni, és szerintem ezzel minden könyvmoly így van: túl sok a szeretett könyv és képtelenség egyetlen egyet a másik elé helyezni.

2. Mi jelentette a legnagyobb kihívást a blogod megszerkesztésekor?
A blog kialakításában leginkább a megjelenés és a felépítés jelentette a legnagyobb odafigyelést. Az, hogy rendszerezett tartalmat tudjak létrehozni, amelyben könnyen eligazodhat minden olvasó és látogató. Az évek haladtával egyre több bejegyzésre, gyakorlati feladatra került sor, amelyek szépen bővítették az oldal tartalmát, viszont minden egyes bejegyzésnek meghatározott és kijelölt helye van az oldalon, ami folyamatos odafigyelést igényel, hogy rendszerezett és átlátható legyen. Ez mind a mai napig sok időt elvesz, de szeretek vele foglalkozni és a végeredmény mindig elégedettséggel tölt el.

3. Mit gondolsz, mi a legnagyobb erősséged?
Talán a türelem. Ez megnyilvánul a mindennapjaimban és a munkámban is. Igyekszem mindig toleráns és megértő lenni - ez persze függ a másik féltől is, hogy ő miképpen viszonyul hozzám -, de összességében ezt tartom a legfontosabbnak és legszükségesebbnek minden egyes beszélgetés kapcsán, amelyeket emailben folytatok: hogy türelemmel legyek az írók felé, hiszen a tőlük kapott bizalmat csak így lehet meghálálni.

4. Ha lehetne egy szupererőd, mit választanál és miért?
Időutazás. Ez szerepel az első helyen, bár sok olyan képesség van, aminek az ember még hasznát vehetné. Magától értetődően, az elmúlt korok megismerése miatt érdekes számomra. Látni mindazt, hogyan éltek, megtapasztalni bizonyos eseményeket és nem csak olvasni róluk.

5. Hová utaznál el a legszívesebben? Miért?
Ez is egy hasonló dolog, mint hogy mi a kedvenc könyve az embernek. Ebben sem tudnék olyat kiemelni, ami előbbre valóbb lenne. Minden olyan helyre ellátogatnék, ahol még nem jártam. Bár sok helyen jártam már - Olaszország, Spanyolország, Franciaország vagy Németország több városában-, egyszer Írországot is felvenném a látott helyek listájára. 

6. Mi a legnagyobb félelmed?
A felejtés. Ez alatt is azt értem, amit én felejtek el. Gyakran vannak nevek, történések, amik egyszerűen egy idő után kiesnek és már nem jutnak eszembe. Rémlik valami, de mégsem tudom már megragadni. Ennyiből lehet, érdemes lenne minden napot megörökíteni, hogy akár tíz év múlva is felidézhessem a mai napot.

7. Ki a kedvenc könyvkaraktered és miért pont ő?
A már fentebb említett Michael Gruber könyvéből Miró mindenképp fontos számomra, a jóságáért, a tisztaságáért és az emberségéért. Hasonlóan szeretett karakter maradt számomra Conor, Patrick Ness és Siobhan Dowd Szólít a Szörny című könyvéből. De ugyanígy több könyv szereplőjét is ki lehetne még emelni.

8. Melyik ízesítésű tea a kedvenced?
Mivel én abszolút nem kávézom, teázni szoktam. Mindenféle teát szeretek igazából, de amivel nem lehet mellé lőni és mindig nyerő, azok a gyümölcsös teák. A tél közeledtével az almás-fahéjas vagy a fűszeres narancs mindenképp első helyen lesz.

Kérdéseim

1. Mi az a három tárgy, ami a legkedvesebb számodra?
2. Ha most, ebben a pillanatban kávézhatnál vagy teázhatnál valakivel, ki lenne az és miért?
3. Milyen könyvet olvasol jelenleg, vagy mit olvastál legutóbb? Miért azt a könyvet választottad?
4. Mondj egyetlen dolgot, ami bármikor, még a legrosszabb pillanatodban is képes mosolyt csalni az arcodra! Miért az vagy miért pont ő (már ha személy)?
5. Miért blogolsz? Mi adta az ötletet a megalkotásához?
6. Mi szerinted és mások szerint az egyik legjobb tulajdonságod? (ez akár különbözhet is)
7. Mi az az édesség, amivel abszolút le lehet venni a lábadról?
8. A közeljövőben, milyen célt szeretnél megvalósítani?

Akiknek pedig tovább adnám a díjat, először is egy gondolattal szeretném nyitni a sorokat: a blogolás elsősorban hobbi. Egy olyan tevékenység, amelyhez jó hazatérni, amelyben jó megpihenni és ami mindig kikapcsolódást, kellemes időtöltést jelent. Sose érezzétek elvárásnak. A magatok örömére alkossatok és csak akkor vessétek papírra a gondolataitokat, ha van is mit elmondanotok. Az üres szavaknak nincs visszhangja. Viszont a tartalmas alkotás vagy írás tovább él az olvasókban. Elgondolkodtatja, tanítja őket és mosolyt csal az arcukra.
Az alábbi írók, akiknek a díjat szántam tudom, hogy így írnak. Szeretettel, lelkesedéssel és alázattal. Mindig öröm a munkájukat olvasni!

Az én díjazottjaim:


Mellékelném a kérdések mellé a díj megalkotójának oldalát is. Innen másolható a szöveg is, továbbá a kép többféle színben is elérhető. IDE kattintva megtekinthető.

1 megjegyzés:

Henna írta...

Kedves Szatti!
Köszönöm a válaszaidat és azt, hogy elfogadtad a díjat.
Sokszor mondtam már, hogy milyen hálás vagyok a támogatásodért és csak remélni tudom, hogy ezt viszonozhatom majd. :)
Örök hálám mindenért!

Henna

Flickr Images