Ébredő tavasz - Gyakorlati feladat - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2018. március 3., szombat

Ébredő tavasz - Gyakorlati feladatIsmét egy jól ismert, de közkedvelt feladattípust hoztam számotokra. Bár odakint még eléggé télies idő uralkodik, azért lélekben szerintem sokan készülünk már a tavaszra és várjuk a közeledtét. A feladattal lehetőségetek van elhozni a tavaszt! Jelenítsétek meg, fessétek le és mutassátok meg a természet ébredését a választható kategóriák egyikével!

1. Hóvirág
A tavasz első hírnökei közé tartozik a hóvirág, ami a hótakarón áttörve jelzi a tavasz közeledését. Bújj a bőrébe és mutasd be az ő szemszögén keresztül a tél elmúlását!


2. Fióka
A tavasz nemcsak a tél végét jelenti, hanem a természet ébredését is. Mutasd be a tavasz beköszöntét egy fióka szemszögéből, aki a védelmet és biztonságot jelentő tojásból kikelve, megismeri az őt körülvevő világot!


3. Jégcsap
A tél elmúlását érzékeltetve, mutasd be egy jégcsap gondolatait és érzéseit, akinek az új évszak eljövetelével az élete is véget ér!


4. Légy önmagad!
Alkoss egy olyan történetet, amelyben Te kapod a főszerepet! Mutasd be a saját érzéseidet és gondolataidat egy élmény vagy emlék elmesélésével, amely ehhez az évszakhoz fűződik!


Bármelyik kategóriát is választod, Te határozod meg a cselekményt! Ennek megválasztása rád bízott, ahogyan a szereplők is! Most nincs megkötés és kritérium ezzel kapcsolatban. A feladattípus egyetlen lényege, hogy csempészd bele a hangulatába a tavasz érzését, járja át a sorokat, és a megelevenedő gondolatokat!


Fontos tudnivalók!

Az elküldött írásokra egy vissza-emailben mindig reagálok, hogy megkaptam és megérkezett hozzám. Innentől kezdve, miután elolvastam, néhány nap múlva válaszolok, hogy mik az észrevételeim, milyennek találtam, mennyire tetszett, értékelem mind tartalmilag, mind helyesírásilag, illetve, hogy megfelelt-e a feladat kritériumainak. Ha tökéletesnek és késznek érzem a művet, akkor összegzem a meglátásaimat, és elfogadottnak tekintem. Viszont, ha hibákat vélek felfedezni, avagy hiányosnak találom, esetleg félkésznek érzem akár tartalmilag, akár kivitelezés terén, akkor elmondom a vele kapcsolatos meglátásaimat, tanácsaimat és így lehetőség van a javításra, átírásra a határidő lejártáig.

Az újra visszaküldött írást ismét átolvasom és csak abban az esetben fogadom el résztvevő alkotásként, ha azt megfelelőnek és a feladat szempontjából is késznek érzem. Ezzel azt szeretném erősíteni minden íróban, hogy a maximumot hozza ki magából és ne csak "letudja" a feladatot. Célom, hogy a vendégírói lehetőség elnyerése mellett, rendszeressé tegye az írói tevékenységet, továbbá egy-egy gyakorlat alkalmával igényes és tartalmas alkotások születhessenek, melyek gazdagabbá tehetik minden író repertoárját!

Ha nem reagálnék egy napon belül az üzenetedre, kérlek emailezz újra vagy írj ehhez a bejegyzéshez kommentet, hogy megoldhassuk a problémát!

Elküldési lehetőség: pennatakezbe@gmail.com
Alkotás formája: novella
Terjedelem: max. 4-5 oldal (A4)
Formátum: csatolt word dokumentum, esetleg emailként mellékelt szöveg

Kérlek, pontosan szerepeljen az emailben:
- írói név (amellyel feltüntethetem a műved az oldalon)
- választott kategória neve vagy száma

Beküldési határidő:  március 29. (csütörtök)
Beérkezett alkotások közzététele: március 30. (péntek)
Eredményhirdetés: március 31. (szombat)

Ha valamire nem kaptál választ, írj kommentet vagy keress meg emailben!

Sok sikert kívánok és előre is köszönöm a részvételt!

Nincsenek megjegyzések:

Flickr Images