Képekbe rejtett gondolatok - Gyakorlati feladat - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2018. március 31., szombat

Képekbe rejtett gondolatok - Gyakorlati feladat


Kedves Pennások!

Ezennel egy kedvelt és szeretett feladattípust hoztam számotokra, amikor is képekhez kell történetet alkotnotok! Igyekeztem olyan képeket választani, amelyek változatos témát ragadnak meg, különbözőek és mind-mind részletgazdag, tehát van mibe kapaszkodni ötletek terén.
A kihívás összesen hét képet tartalmaz. Ezek közül válasszátok ki azt, amelyik számotokra a legszimpatikusabb. Érdemes mindegyik képet végig venni és azt választani a feladat tárgyául, amelyikhez a legtöbb gondolatotok vagy ötletetek van. Ne hamarkodjátok el a döntést, hiszen egy hónap áll rendelkezésetekre a feladat teljesítéséhez!
Ha megvan a kiválasztott kép, nincs más dolgotok, mint történetet alkotni hozzá. A kép megalkotójáról nem tudhatjuk, mire gondolt, amikor a képet létrehozta. Milyen gondolatok és érzések inspirálták. Ellenben, hogy Ti mit éreztek és gondoltok a kép láttán, továbbá milyen hatást és elképzelést vált ki belőletek, ez lenne a feladat kihívása és célja!

Lássatok a képek mögé és írjatok hozzá egy lehetséges történetet, amely a kép alapján elképzelhető lenne!

Választható képek
(rákattintva még nagyobb méretben láthatjátok őket)

1. kép                                                                      2. kép
    

    3. kép                                                             4. kép
    

 5. kép   

6 kép                                                             7. kép
     


Fontos tudnivalók!

Az elküldött írásokra egy vissza-emailben mindig reagálok, hogy megkaptam és megérkezett hozzám. Innentől kezdve, miután elolvastam, néhány nap múlva válaszolok, hogy mik az észrevételeim, milyennek találtam, mennyire tetszett, értékelem mind tartalmilag, mind helyesírásilag, illetve, hogy megfelelt-e a feladat kritériumainak. Ha tökéletesnek és késznek érzem a művet, akkor összegzem a meglátásaimat, és elfogadottnak tekintem. Viszont, ha hibákat vélek felfedezni, avagy hiányosnak találom, esetleg félkésznek érzem akár tartalmilag, akár kivitelezés terén, akkor elmondom a vele kapcsolatos meglátásaimat, tanácsaimat és így lehetőség van a javításra, átírásra a határidő lejártáig.

Az újra visszaküldött írást ismét átolvasom és csak abban az esetben fogadom el résztvevő alkotásként, ha azt megfelelőnek és a feladat szempontjából is késznek érzem. Ezzel azt szeretném erősíteni minden íróban, hogy a maximumot hozza ki magából és ne csak "letudja" a feladatot. Célom, hogy a vendégírói lehetőség elnyerése mellett, rendszeressé tegye az írói tevékenységet, továbbá egy-egy gyakorlat alkalmával igényes és tartalmas alkotások születhessenek, melyek gazdagabbá tehetik minden író repertoárját!

Ha nem reagálnék egy napon belül az üzenetedre, kérlek emailezz újra vagy írj ehhez a bejegyzéshez kommentet, hogy megoldhassuk a problémát!

Elküldési lehetőség: pennatakezbe@gmail.com
Alkotás formája: novella
Terjedelem: max. 4-5 oldal (A4)
Formátum: csatolt word dokumentum, esetleg emailként mellékelt szöveg

Kérlek, pontosan szerepeljen az emailben:
- írói név (amellyel feltüntethetem a műved az oldalon)
- választott kép száma

Beküldési határidő:  április 26. (csütörtök)
Beérkezett alkotások közzététele: április 27. (péntek)
Eredményhirdetés: április 28. (szombat)

Ha valamire nem kaptál választ, írj kommentet vagy keress meg emailben!

Sok sikert kívánok és előre is köszönöm a részvételt!

Nincsenek megjegyzések:

Flickr Images