Az üveghegyen is túl... - Gyakorlati feladat - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2018. április 28., szombat

Az üveghegyen is túl... - Gyakorlati feladat


Egyszer volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, az Óperenciás-tengeren is túl, de még a hármas üveghegyen is túl... Mindenki számára ismerős lehet ez a néhány szó, amely oly sok kedvelt mesénk felvezetője... mintha a szavak által felgördülne a függöny és már kezdődne is a történet.
A jelenlegi feladat témájául három mesét választottam, amelyek mindenki számára ismertek lesznek. A feladat, avagy a gyakorlat típusa azt a célt szolgálná, hogy az általatok ismert és választott mese új formát öltsön: rugaszkodjatok el a biztonságot jelentő talajtól, és térjetek el a mese történéseitől! Mi történt volna, ha Hamupipőke nem ér oda a bálra, és a herceg egy másik lányba lesz szerelmes? Miképpen végződött volna a története? S ha Csipkerózsika évszázadokat aludt volna át, egy teljesen más korban találva magát? Ha Jancsi és Juliska nem jár túl a gonosz banya eszén? A történet vége mindig, boldogan éltek, míg meg nem haltak? Mi van azon túl?
Sok ha és megannyi megválaszolatlan, homályba veszett kérdés, amelyek sosem valósultak meg és sosem nyertek igazán értelmet. Most itt a lehetőség, hogy másképp alakítsátok az eseményeket, és akár egész más véget írjatok a történetnek! Vedd horrorisztikusra a figurát, vagy öltsd fel a humor ruháját! Nevettesd meg az olvasókat, vagy írj egy szívbemarkoló történetet, amelyben nem mindig nyerik el a jók méltó jutalmukat! Bárhogyan is, légy egyedi és merész! Mutasd meg a Te mesédet!

Választható kategóriák

1. Az alvó szépség - Csipkerózsika
2.  A két testvér története - Jancsi és Juliska
3.  Az üvegcipellős lány - Hamupipőke

Kritérium:
- adj címet a történetednek
- az írásod elé írj egy olyan idézetet vagy gondolatot, amely hangulatában, mondanivalójában illik a történeted cselekményéhez és kifejezi azt


Fontos tudnivalók!

Az elküldött írásokra egy vissza-emailben mindig reagálok, hogy megkaptam és megérkezett hozzám. Innentől kezdve, miután elolvastam, néhány nap múlva válaszolok, hogy mik az észrevételeim, milyennek találtam, mennyire tetszett, értékelem mind tartalmilag, mind helyesírásilag, illetve, hogy megfelelt-e a feladat kritériumainak. Ha tökéletesnek és késznek érzem a művet, akkor összegzem a meglátásaimat, és elfogadottnak tekintem. Viszont, ha hibákat vélek felfedezni, avagy hiányosnak találom, esetleg félkésznek érzem akár tartalmilag, akár kivitelezés terén, akkor elmondom a vele kapcsolatos meglátásaimat, tanácsaimat és így lehetőség van a javításra, átírásra a határidő lejártáig.

Az újra visszaküldött írást ismét átolvasom és csak abban az esetben fogadom el résztvevő alkotásként, ha azt megfelelőnek és a feladat szempontjából is késznek érzem. Ezzel azt szeretném erősíteni minden íróban, hogy a maximumot hozza ki magából és ne csak "letudja" a feladatot. Célom, hogy a vendégírói lehetőség elnyerése mellett, rendszeressé tegye az írói tevékenységet, továbbá egy-egy gyakorlat alkalmával igényes és tartalmas alkotások születhessenek, melyek gazdagabbá tehetik minden író repertoárját!

Ha nem reagálnék egy napon belül az üzenetedre, kérlek emailezz újra vagy írj ehhez a bejegyzéshez kommentet, hogy megoldhassuk a problémát!

Elküldési lehetőség: pennatakezbe@gmail.com
Alkotás formája: novella
Terjedelem: max. 4-5 oldal (A4)
Formátum: csatolt word dokumentum, esetleg emailként mellékelt szöveg

Kérlek, pontosan szerepeljen az emailben:
- írói név (amellyel feltüntethetem a műved az oldalon)
- választott kategória megnevezése

Beküldési határidő:  június 7. (csütörtök)
Beérkezett alkotások közzététele: június 8. (péntek)
Eredményhirdetés: június 9. (szombat)

Ha valamire nem kaptál választ, írj kommentet vagy keress meg emailben!

Sok sikert kívánok és előre is köszönöm a részvételt!

Nincsenek megjegyzések:

Flickr Images