Eső áztatta történetek - Gyakorlati feladat - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

2018. szeptember 29., szombat

Eső áztatta történetek - Gyakorlati feladat


Ismét egy közkedvelt gyakorlatot hoztam számotokra, amelyre már több alkalommal is alkothattatok az oldalon. Valakinek a bőrébe bújni mindig kihívás. Lehetőségünk nyílik önmagunkat is jobban megismerni, az elképzeléseinket, kreativitásunk határait, viszont emellett azzal kapcsolatban is tapasztalást nyerhetünk, akinek a személyét magunkra öltjük. A jelenlegi feladatban három lehetőség közül választhattok. Ki lennél szívesen? 
Válassz a megadott lehetőségek közül és alkoss hozzá egy olyan történetet, amelyben a választott szó, illetve kifejezés kapja a főszerepet, mint karakter.  Mire gondolhat, mit érezhet, mit láthat nap, mint nap? 

Lehetőségek:

1. Őszi falevél
2. Pocsolya 
3. Esernyő
4. Utcai lámpa
5. Sál

Mindegyik kategória kapcsán igyekeztem olyan szót választani, amely az ősszel kapcsolatos, így a történetben ezt is megjeleníthetnéd, illetve szerepet kaphatna. Láss a szavak mögé és alkoss egy olyan cselekményt, amelyben a választott kategória által megadott szó lesz a történeted elbeszélője. Lásd az ő szemén keresztül a világot, a benne elhaladó embereket, az ősz beköszöntét, a mindennapok váltakozását!

Ha szeretsz verselni, most ezt is a kezedbe adnám lehetőségként, így novella helyett akár verset is írhatsz!


Fontos tudnivalók!


Az elküldött írásokra egy vissza-emailben mindig reagálok, hogy megkaptam és megérkezett hozzám. Innentől kezdve, miután elolvastam, néhány nap múlva válaszolok, hogy mik az észrevételeim, milyennek találtam, mennyire tetszett, értékelem mind tartalmilag, mind helyesírásilag, illetve, hogy megfelelt-e a feladat kritériumainak. Ha tökéletesnek és késznek érzem a művet, akkor összegzem a meglátásaimat, és elfogadottnak tekintem. Viszont, ha hibákat vélek felfedezni, avagy hiányosnak találom, esetleg félkésznek érzem akár tartalmilag, akár kivitelezés terén, akkor elmondom a vele kapcsolatos meglátásaimat, tanácsaimat és így lehetőség van a javításra, átírásra a határidő lejártáig.

Az újra visszaküldött írást ismét átolvasom és csak abban az esetben fogadom el résztvevő alkotásként, ha azt megfelelőnek és a feladat szempontjából is késznek érzem. Ezzel azt szeretném erősíteni minden íróban, hogy a maximumot hozza ki magából és ne csak "letudja" a feladatot. Célom, hogy a vendégírói lehetőség elnyerése mellett, rendszeressé tegye az írói tevékenységet, továbbá egy-egy gyakorlat alkalmával igényes és tartalmas alkotások születhessenek, melyek gazdagabbá tehetik minden író repertoárját!

Ha nem reagálnék egy napon belül az üzenetedre, kérlek emailezz újra vagy írj ehhez a bejegyzéshez kommentet, hogy megoldhassuk a problémát!

Elküldési lehetőség: pennatakezbe@gmail.com
Alkotás formája: novella vagy vers
Formátum: csatolt word dokumentum, esetleg emailként mellékelt szöveg

Kérlek, pontosan szerepeljen az emailben:
- írói név (amellyel feltüntethetem a műved az oldalon)
- választott kategória megnevezése

Beküldési határidő:  október 25. (csütörtök)
Beérkezett alkotások közzététele: október 26. (péntek)
Eredményhirdetés: október 27. (szombat)

Ha valamire nem kaptál választ, írj kommentet vagy keress meg emailben!

Sok sikert kívánok és előre is köszönöm a részvételt!

Nincsenek megjegyzések:

Flickr Images