Légy Vendégíró! - Pennát a kézbe! [ igenis írok, ha írni akarok]

Légy Vendégíró!


... avagy mi is az a gyakorlati feladat!


Mielőtt megtekintenéd a Gyakorlati feladatok menüpontot, szeretnék elmondani néhány lényeges dolgot arról, hogy mit is jelent Vendégírónak lenni, továbbá mit foglal magába ez a lehetőség. A feladatok célja, hogy változatos témák által szinten tartsa az írói tevékenységet. Íróként fontos, hogyha nem is napi szinten, de heti rendszerességgel odafigyeljünk a munkánk folyamatosságára. A feladatok ebben igyekeznek segíteni minden írónak, kezdőnek és haladónak egyaránt. Mindamellett, hogy beállít egy természetes ritmust, a gyakorlatok által ügyesebb, rutinosabb és tapasztaltabb lehet bárki, aki megpróbálkozik vele. Vannak egyszerűbb és nagyobb elgondolást igénylő feladatok, viszont mindig célom, hogy sikerélménnyel gazdagodjanak az oldal olvasói és írói, akik részt vesznek a kihíváson. Egy szó mint száz: nem veszíthetsz vele!

S hogy mit is jelent Vendégírónak lenni? A feladatokra mindig havonta kerül sor. Az elkészült alkotásokat emailben lehet nekem elküldeni, amelyeket igyekszek rövid időn belül véleményezni és értékelni, majd egy-egy feladat lejártával az eredményhirdetésnél derül ki, hogy kinek vagy kiknek a művét ítéltem legjobbnak, a gyakorlatban megadott kritériumokat figyelembe véve. Ennek tükrében, akinek/akiknek az alkotását kiemelkedőnek találtam és úgymond, nyertes írásként tüntettem fel az eredményhirdetésnél, azok Vendégírói lehetőségben részesülnek. Az elismerés tartalmaz egy képet, amelyet elhelyezhet a nyertes író az oldalán, miszerint nálam alkotott (persze csak akkor van erre mód, ha blogot vezet), viszont ami lényegesebb, hogy Vendégíróként bejegyzést hozhat a Pennát a kézbe oldalra, egy megadott írói témában. A kidolgozott téma által, egyrészt helyet kaphat az oldalon, mint Vendégíró, másrészt ezáltal a többi író is jobban megismerheti a nevét, és a munkásságát.
Kérlek, ha mindezt nem szeretnéd vállalni és úgy gondolod, hogy nem vagy alkalmas a Vendégírói poszt betöltésére, NE vegyél részt a feladaton! Nagyon kellemetlen számomra, amikor valakit nyertesként tüntetek fel és mégsem szeretne élni a lehetőséggel! Azzal, ha esetleg részt veszel a gyakorlaton, bizony belekerülsz abba a bizonyos kalapba, elfogadod a fentebb említett feltételeket és ugyanazon esélyekkel indulva Te is elnyerheted a Vendégírói lehetőséget!
Ellenben, ha versenyen kívül alkotnál valamelyik feladatra, erre is van lehetőség! Ez esetben konkrétan tüntesd fel az emailben, hogy nem szeretnél résztvevőként alkotni, és mindössze a véleményemre lennél kíváncsi, hogy mit sikerült kihoznod a feladatból! Tiszteletben tartva a kérésed, így is örömmel értékellek!
A gyakorlatok lényege, hogy mindenki fejlődhessen, csiszolhasson az írói tevékenységén, és mindezt szeretném a véleményeimmel is erősíteni. Persze rávilágítok a kritikus pontokra és azon mozzanatokra, amelyeket gyengébbnek éreztem a műben, viszont igyekszem kihangsúlyozni a jót, és a lehető legtöbb pozitívumot kiemelni. Így ezek a véleményezések semmiképp sem kritikák vagy megítélések, inkább csak tanácsok a részemről, amelyeket jó szándékkal szeretnék átadni a történet írójának.

Ha felkeltettem az érdeklődésed és szívesen alkotnál a jelenlegi feladatra, akkor kattints a menősoron található feliratra! További, alkotással kapcsolatos információkat a Gyakorlati feladatok menüpontban találhatsz, ahol a korábbi kihívásokat is megtekintheted, témák szerint kategorizálva!

Flickr Images